Hronika

Detalji akcije "Bitola": Rasvijetljeno 20 krađa, pronađen zlatni nakit, satovi, provalnički alat

Detalji akcije "Bitola": Rasvijetljeno 20 krađa, pronađen zlatni nakit, satovi, provalnički alat
Foto: N.N. | Detalji akcije "Bitola": Rasvijetljeno 20 krađa, pronađen zlatni nakit, satovi, provalnički alat

BANJALUKA - Policija je uhapsila A.B. koji je osumnjičen da je počinio 20 krivičnih djela "Teška krađa" na području Banjaluke, a šteta pričinjena ovim krivičnim djelima iznosi oko 105.215,00KM, saopšteno je iz PU Banjaluka.

"Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka, u saradnji sa Policijskom upravom Gradiška i Trećom policijskom upravom Kantona Sarajevo sproveli su operativnu akciju kodnog naziva 'Bitola' u okviru koje je uhapšen A.B.", navedeno je u saopštenju.

Kako se dodaje uhapšeni je osumnjičen da je pomenuta krivična djela izvršio u periodu od septembra 2017. pa do novembra 2019. godine.

"Izvršen je pretres stana u Kantonu Sarajevo koji je osumnjičeni koristio. Tom prilikom pronađeni su i oduzeti predmeti koji potiču iz krivičnog djela, zlatni nakit, satovi, provalnički alat, prilagođeni ključevi, specijalne folije 'Lomači', cilindrične brave kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa navedenim krivičnim djelima", navedeno je u saopštenju PU Banjaluka.

Kako se dodaje, u ovim aktivnostim izvršena je i kriminalistička obrada nad Lj.I. i E.A.

"A.B. je nakon krimanalističke obrade sproveden u Službu za poslove sa strancima, terenski Centar Banjaluka, jer isti u zakonskom roku nije prijavio mjesto boravka u Bosni i Hercegovini", navedeno je u saopšetnju.

Iz PU Banjaluka dodaju da je akcija sprovedena pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka i Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a po naredbama Opštinskog suda u Sarajevu.

Protiv A.B. nakon kompletiranja i dokumentovanja, biće dostavljen Izvještaj OJT Banja Luka o počinjenim krivičnim djelima. Određene aktivnosti u okviru ove akcije su i dalje u toku.

Povezana vijest:

Uhapšeni Makedonac opljačkao i stan direktora UIO BiH?

Uhapšen Makedonac, pljačkao u Banjaluci  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije