Hronika

Detalji akcije "Kavez": Drogu krili u kutiji za osigurače

Detalji akcije "Kavez": Drogu krili u kutiji za osigurače
Foto: N.N. | Detalji akcije "Kavez": Drogu krili u kutiji za osigurače

BANJALUKA, DOBOJ - Akcija "Kavez", koju su pripadnici MUP-a Srpske u nedjelju izveli u četiri grada, rezultirala je hapšenjem 14 osumnjičenih, te zapljenom oružja i novca, ali i droge, čiji je dio bio sakriven u kutiji za osigurače.

Kako su potvrdili izvori "Nezavisnih", uhapšeni su Savo Čolić, Dragan Narančić, Lora Glušica, Branimir Marsenić, Bojan Mudrinić, Goran Mirković i Radovan Stanković.

"Uhapšeni su i Vinko Đurić, Vladimir Malić, Marija Bujak, Milorada Zurnić, Milenko Samardžić, Mladinko Malić i Marko Miljević", rekli su izvori "Nezavisnih".

U okviru ove akcije izvršeni su pretresi na 11 lokacija na području Banjaluke, Zvornika, Bijeljine i Doboja.

Pištolji, meci, gomila evra i maraka, ali i narkotici našli su se u plijenu policije, koja je bila na nogama od ranih jutarnjih sati, pa je pojedince koji su obuhvaćeni ovim hapšenjem doslovno zatekla na spavanju. Pronađeno je, naime, najmanje 300 grama marihuane, 10 grama heroina te 24 mililitra tečnog metadona.

"Nađena su i četiri pištolja, oko 2.000 maraka i oko 2.400 evra, te više digitalnih vaga za precizno mjerenje, ali i veći broj drobilica za mrvljenje marihuane", pojašnjavaju izvori "Nezavisnih".

Pronađeno je i više mobilnih telefona te SIM kartica, kao i rokovnika.

Neki od uhapšenih policiji su poznati i odranije. Vladimir Malić je bivši policajac, a već je privođen i osuđivan. Tako je 2014. dobio pet i po godina zatvora zbog učešća u pljački "Pošta Srpske". Prije toga osuđen je na 21 mjesec zatvora zbog šverca droge.

Savo Čolić je 2009. osuđen na 12 i po godina zatvora zbog učešća u ubistvu Milorada Samardžije u Banjaluci.

Akcija je usmjerena na razbijanje organizovane kriminalne grupe osumnjičene za proizvodnju i prodaju droge, a uhapšeni su sprovedeni u prostorije Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a RS. Otkriveno je i dokumentovano 15 krivičnih djela u vezi sa drogom.

Danica Gnjatović, portparol MUP-a Srpske, rekla je da akcijom "Kavez" rukovodi Uprava za organizovani i teški kriminalitet, a sprovedena je u saradnji sa policijskim upravama Banjaluka, Zvornik, Bijeljina i Doboj, te pripadnicima Specijalne antiterorističke jedinice i Jedinice žandarmerije.

"Akcija se sprovodi pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka", navela je Gnjatovićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije