Hronika

Detalji bijega: Jošilo uhapšen u FBiH, pa pušten jer je pokazao lažne dokumente

Detalji bijega: Jošilo uhapšen u FBiH, pa pušten jer je pokazao lažne dokumente
Foto: Arhiva | Detalji bijega: Jošilo uhapšen u FBiH, pa pušten jer je pokazao lažne dokumente

BANJALUKA - Aljoša Borković, Tamara Mišković i Saša Bilić osumnjičeni su da su 5. aprila pomogli osumnjičenom Jovanu Jošilu da pobjegne iz Banjaluke i izbjegne hapšenje zbog organizovanog kriminala.

Inače, MUP RS raspisao je centralnu potjernicu za Jošilom u okviru istrage u predmetu "Storidž".

Prema nezvaničnim informacijama, sumnja se da je na dan hapšenja u sitnim satima Borković automobilom došao pred Jošilovu zgradu, gdje je on bio s Miškovićevom.

Borković i Miškovićeva su izašli prvi, a iz zgrade je potom krišom izašao i Jošilo te ih je Borković odvezao na jednu lokaciju.

Prema informacijama iz istrage, Jošilo je kasnije tog dana pozvao osumnjičenog Bilića, koji ga je pokupio, pa je Jošilo s njim krenuo  u Sarajevo, ali ih je na putu do tamo zaustavila policija.

Policija u Federaciji BiH ih je bila privela, ali je pustila Jošila jer im je dao dokument s lažnim identitom i nisu imali razlog da ga dalje zadržavaju.

Kako je saopšteno iz Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet su pod nadzorom postupajućeg tužioca Tužilaštva BiH utvrdili da su J.J. iz Banjaluke, kojeg sumnjiče za krivično djelo organizovani kriminal, a za kojim su policijski službenici tragali 5. aprila, u bjekstvu pomogli A.B., S.B. i T.M. iz Banjaluke.

Kako dodaju, od ovih osumnjičenih je uzeta izjava i protiv njih će biti podnesen izvještaj za učinjeno krivično djelo.

"Policijski službenici MUPa  Republike Srpske preduzimaju sve mjere i radnje u cilju pronalaska J.J.", navodi se u saopštenju.

Inače, Jošilo je više puta osuđivan zbog teških krivičnih djela, a za njim se traga zbog sumnje da je umiješan u organizovani kriminal i trgovinu narkoticima.

Iz MUPa RS podsjećaju da su u nastavku akcije "Storidž" i "Transporter" pripadnici Uprave za organizovani i teški kriminalitet prošle sedmice uhapsili  tri osobe zbog sumnje da su kao pripadnici organizovanih kriminalnih grupa vršili krivična djela oganizovani kriminal u vezi s krivičnim djelom neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga.

Aktivnosti su realizovane pod nadzorom Tužilaštva BiH, a po naredbama Suda BiH, na području Banjaluke, Istočnog Sarajeva i Bileće.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije