Hronika

Detalji dramatične akcije vatrogasaca: Od straha za unuku onesvijestila se u kući u plamenu

Detalji dramatične akcije vatrogasaca: Od straha za unuku onesvijestila se u kući u plamenu
Foto: Vladimir Stojaković | Detalji dramatične akcije vatrogasaca: Od straha za unuku onesvijestila se u kući u plamenu

BANJALUKA - Biljana Vladović (38) iz Banjaluke onesvijestila se u kući u plamenu u banjalučkoj Ulici Vladislava Skarića, a u kojoj ona i još pet članova porodice žive kao podstanari.

Srećom, spasili su je banjalučki vatrogasci te je izvukli na bezbjedno mjesto, nakon što je pala u nesvijest, kako se vjeruje, od straha da je u kući u kojoj je izbio požar ostala njena unučica.

Djevojčica je na vrijeme spasena, a Biljana je, ne znajući to, utrčala unutra te joj je pozlilo, ali je ova drama, srećom, okončana bez žrtava.

Vladovići kažu da su u momentima izbijanja požara svi bili u dvorištu, gdje su pravili boks za psa, a vidjevši dim Biljana je utrčala unutra da potraži unuku.

"Supruga se onesvijestila, uhvatila ju je panika i preplašila se jer je mislila da se unutra nalazi naša unuka. Nije znala da je kćerka u međuvremenu s djetetom izašla i otišla iza kuće. Ušla je u kuću da ih traži i kad ih nije mogla pronaći - pozlilo joj je", pojašnjava za "Nezavisne" Ajrudin Vladović (42), Biljanin suprug.

On vjeruje da je do požara došlo zbog komada plastike koji je ubačen u šporet. Kaže da je oštećen samo krevet, nešto robe i pet letvi na krovu kuće.

Ajrudin Vladović pohvalio je banjalučke vatrogasce, za koje kaže da su brzo stigli i reagovali, kao i ljekare Službe hitne medicinske pomoći koji su odvezli Ajrudinovu suprugu.

Vatrogasci su nam ispričali da su na intervenciju stigli u momentima kada je žena izlazila iz kuće u plamenu, te odjednom pala.

Njihov šef Mladen Ćućun, načelnik Odsjeka za poslove civilne zaštite i Profesionalne teritorijalne vatrogasne jedinice u Gradskoj upravi, pohvalio je svoje kolege, za koje kaže da se sa sličnim situacijama susreću jako često.

"Ovim podvigom dokazali su da je profesija koju obavljaju jedna od najodgovornijih i najpožrtvovanijih, ali i najhumanijih. Još jednom su nas uvjerili da su dorasli svakom izazovu", rekao je Ćućun za "Nezavisne".

U PU Banjaluka su potvrdili da je žena lakše povrijeđena u ovom požaru, čiji se uzrok utvrđuje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije