Hronika

Detalji eksplozije u Banovićima: Među povrijeđenima sin vijećnika

Detalji eksplozije u Banovićima: Među povrijeđenima sin vijećnika
Foto: N.N. | Detalji eksplozije u Banovićima: Među povrijeđenima sin vijećnika

BANOVIĆI - Dva mladića u subotu naveče povrijeđena su u eksploziji koja se dogodila u diskoteci QM u Banovićima.

Kako su za "Nezavisne" potvrdili u MUP-u TK, mladić E.S. (23.) zadobio je posjekotine od krhotina stakla i medicinski je zbrinuta u Domu zdravlja Banovići, nakon čega je pušten kući.

"Kod druge osobe, K.Z. (25), detonacija je izazvala problem sa sluhom i predloženo joj je liječenje na UKC-u, ali je ona odbila bolničku medicinsku pomoć", kazao nam je Izudin Šarić, portparol MUP-a Tuzlanskog kantona.

Kako saznajemo, povrijeđeni su Eldar Softić i Kenan Zjenilović.

Softić je za federalne medije rekao da je nakon eksplozije došlo do panike u diskoteci. Popucala su i stakla na stolovima, što govori da je eksplozija bila jaka.

"Gosti u diskoteci u prvi mah nisu shvatili šta se dogodilo, a jedino ja među njima imam neku povredu. Staklo mi je isjeklo rukav na jakni, a povrijedilo mi je i vrat. Imam četiri šava, primio sam serume i opet se moram javiti na previjanje. Za mjesec dana uklonit će mi konce", kazao je Softić, koji je sin Nijaza Softića, vijećnika SBB-a u Općinskom vijeću Banovići.

Eksplozija se dogodila u vrijeme kada je u diskoteci bilo mnogo mladih, a pojedini mediji su objavili da je vlasnik ovog lokala Mirsad Kukić, zastupnik SDA u Parlamentu FBiH te da je u lokalu prilikom detonacije bio i njegov sin.

Na pitanje da li je objekat u koji je bačena bomba u vlasništvu Kukića, Šarić je rekao da ne može potvrditi ovu informaciju, jer je uvidom u dokumente potvrđeno da je direktor lokala neko drugo lice.

Kako saznajemo, neposredno nakon što se čula eksplozija, u centru Banovića počeli su se okupljati građani i rudari iz rudnika mrkog uglja u znak protesta protiv onih koji su eksplozijom unijeli strah, a budući da je u lokalu bila omladina, roditelji su se uplašili za njenu bezbjednost. Oni su se nakon policijskog uviđaja koji je trajao skoro do ponoći, a nastavljen u jutarnjim časovima, spontano razišli.

Danas nismo uspjeli stupiti u kontakt sa Kukićem, a kako su prenijeli federalni mediji, Elzina Pirić, poslanik SDA u Parlamentu FBiH, takođe iz Banovića, izjavila je da se eksplozija dogodila neposredno nakon što je na sjednici OO SDA Banovići iz stranke isključen Bego Gutić, smijenjeni premijer Tuzlanskog kantona.

"Već duže vrijeme i moja, kao i Kukićeva sigurnost je ugrožena. Događalo se da nas prate nepoznate osobe, da nas zovu telefonima itd. Sve smo to još prije tri mjeseca prijavili komesaru policije MUP-a TK Fadilu Šljiviću. Nakon eksplozije, obavijestili smo i federalnog ministra policije Aljošu Čamparu i tražili da nas zaštiti kao federalne poslanike. Ne znam da li je ovo posljedica sjednice Skupštine TK, na kojoj su pojedini poslanici, kao i smijenjeni premijer Bego Gutić, javno optuživali Mirsada Kukića da je kriv za njegovu smjenu" , kazala je Pirićeva.

Na zvaničnoj Facebook stranici ovog lokala danas  su se oglasili u znak izvinjenja gostima zbog neprijatnosti.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije