Hronika

Detalji incidenta u Gradišci: I lani napao policajce motikom i nožem

Detalji incidenta u Gradišci: I lani napao policajce motikom i nožem
Foto: Wikimedia | Detalji incidenta u Gradišci: I lani napao policajce motikom i nožem

GRADIŠKA - Ljubomir Ð. iz Gradiške uhapšen je nakon što je sjekirom i nožem napao pripadnike Interventne jedinice Sudske policije Republike Srpske i tom prilikom lakše je povrijeđen sudski policajac.

Oni su napadnuti u srijedu u Romanovcima, a kako saznajemo, on se nije odazivao na pozive Osnovnog suda u Gradišci, pa je zato Sudska policija dobila naredbu da ga dovede u pomenuti sud i prilikom intervencije lakše je povrijeđen jedan policajac dok je otimao nož od Ljubomira Đ. Prema nezvaničnim informacijama, njega terete zbog ranijeg napada na policajce u lokalu u Gradišci. 

Takođe, ovo nije prvi put da ista osoba napadne policiju. Lani je, kako saznajemo, osumnjičeni na policajce bio nasrnuo motikom i nožem.

Tada su takođe po njega bili došli zbog neodazivanja na sudske pozive. 

"Prilikom intervencije Interventne jedinice, kada mu je rečeno da pođe s njima, osumnjičeni je na jednog policijskog službenika bacio sjekiru, ali ga na sreću nije povrijedio", rekli su izvori "Nezavisnih".

Nasilnik je potom na policajce nasrnuo nožem i tako je jedan sudski policajac lakše povrijeđen, a osumnjičeni savladan.

Nakon hapšenja odveli su ga u Osnovni sud u Gradišci, a potom u bolnicu.

Iz Policijske uprave Gradiška saopšteno je da je LJ.Đ. nakon hapšenja prevezen u Kliniku za psihijatriju u Banjaluci.

Naime, policiji je 18. maja prijavljeno je da je LJ.Ð. napao policijske službenike Interventne jedinice Sudske policije Srpske prilikom realizacije naredbe o dovođenju Osnovnog suda u Gradišci. 

"Postupajući po navedenoj naredbi, policija je u kući stanovanja kod Gradiške zatekla LJ.Ð., koji je držeći sjekiru i nož uz prijetnje napao pomenute policijske službenike, nakon čega je savladan i lišen slobode", saopštila je PU Gradiška.

Dodaje se da su uviđaj na licu mjesta izvršili  policijski službenici Policijske uprave Gradiška. Obaviješten je dežurni okružni javni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, koji je naložio da se u redovnoj proceduri, nakon kompletiranja i dokumentovanja predmeta, dostavi izvještaj protiv LJ.Ð za krivično djelo napad na službeno lice u vršenju službene radnje, navodi se u saopštenju.

Policijska uprava Gradiška osuđuje svaki vid nasilnog ponašanja i napada na policijske službenike i poziva građane da se uzdrže od ovakvih ili sličnih ponašanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije