Hronika

Detalji krađe skupocjenog audija: Kamera otkrila Beograđanina i Banjalučane

Detalji krađe skupocjenog audija: Kamera otkrila Beograđanina i Banjalučane
Foto: Ilustracija | Detalji krađe skupocjenog audija: Kamera otkrila Beograđanina i Banjalučane

BANJALUKA - Trojicu Banjalučana i Beograđanina uhapsila je banjalučka policija zbog sumnje da su ukrali od Z.B. crni audi 5 vrijedan oko 30.000 KM.

"Nezavisne" saznaju da su uhapšeni srpski državljanin Nikola Mirić (33) iz Beograda i Banjalučani Bojan Malešević (31), Nikola Popović (29) i Milan Kosić (20), te da im je policija lisice na ruke stavila u utorak i srijedu.

Kako nam je potvrđeno iz Policijske uprave Banjaluka, skupocjeni automobil ukraden je s parkinga u Bulevaru Živojina Mišića u banjalučkom naselju Borik, a kako saznajemo ukrali su ga u noći subota na nedjelju, da bi ga u utorak policija pronašla u Boškovićima, kod Laktaša.

Zaključan audi lopovi su u nedjelju natovarili na iznajmljeno šlep-vozila, a upravo to je pomoglo policiji, jer su istražioci pronašli tragove struganja kakve inače ostavljaju kamioni za šlepanje.

Policija je uz pomoć nadzornih kamera utvrdila kretanje šlep-kamiona koji je prevozio crni audi, te su posumnjali da se radi o pomenutom ukradenom vozilu. Na taj način su i pronašli ukradeni automobil, ali i lica koja se dovode u vezu s krađom. Sumnja se da je skupocjeno vozilo ukradeno po narudžbi.

Nikola Mirić, Bojan Malešević i Nikola Popović
Nikola Mirić, Bojan Malešević i Nikola Popović

Cilj je, po svemu sudeći, bio da se audi preproda u Srbiji i to za oko 5.000 evra. Kako saznajemo, Mirić je bio angažovan za krađu, a Malešević, Popović i Kosić da sakriju vozilo, za šta bi kasnije dobili novac.

Mirić je u Srbiji, inače, nadležnim organima poznat po razbojništvima i teškim krađama, a i Banjalučanin Malešević po teškoj krađi, oštećenju tuđe stvari i nanošenju tjelesnih povreda.

Kako su naveli iz Policijske uprave Banjaluka, pronađeni automobil će biti vraćen vlasniku, a sa svim je upoznat dežurni tužilac.

"Istraga se nastavlja kako bi se utvrdilo da li se i druga lica mogu dovesti u vezu s tim krivičnim djelom", naveli su iz Policijske uprave Banjaluka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije