Hronika

Detalji masovne tuče: Devet uhapšenih, među njima četiri maloljetnika

Detalji masovne tuče: Devet uhapšenih, među njima četiri maloljetnika
Foto: Arhiva/Ilustracija | Detalji masovne tuče: Devet uhapšenih, među njima četiri maloljetnika

SARAJEVO - Povodom masovne tuče u kojoj je u petak predveče u Sarajevu učestvovalo više lica sa više detalja večeras su se oglasili iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

Događaj je tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo okvalifikovao kao krivično djelo učestvovanje u tuči i oštećenje tuđe stvari.

„Pet muškaraca je lišeno slobode: V.H. (2003), M.M. (2003), H.B. (1998), M.R. (2000) i A.R. (2004). Takođe, četiri maloljetnika su u službenim prostorijama, uz prisustvo roditelja. Muškarcu F.R. (2002) koji je upućen na ljekarsku obradu je u Općoj bolnici konstatovana teška tjelesna povreda koja se ogleda u frakturi petne kosti. Oštećena su dva putnička motorna vozila. Policijski službenici Uprave policije MUP-a KS nastavljaju rad na dokumentovanju ovih krivičnih djela“, saopšteno je večeras iz MUP-a KS.

Incident se desio u predvečernjim satima, oko 19.20 sati, u centru Sarajeva u blizini Zemaljskog muzeja preko puta Ambasade Sjedinjenih Američkih Država. Učesnici su tokom sukoba prema tvrdnjama očevidaca koristili baklje i druge predmete pogodne za nanošenje povreda.

Prema nezvaničnim informacijama došlo je do sukoba između pripadnika navijačkih grupa ali nije poznato o pristalicama kojeg kluba je riječ.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije