Hronika

Detalji nastavka akcije Kristal: 12 uhapšenih, zaplijenjena droga i oružje

Detalji nastavka akcije Kristal: 12 uhapšenih, zaplijenjena droga i oružje
Foto: Arhiva / Ilustracija | Detalji nastavka akcije Kristal: 12 uhapšenih, zaplijenjena droga i oružje

BIJELJINA - Pripadnici MUP-a RS uhapsili su 12 osoba u nastavku akcije "Kristal", koja je danas sprovedena na širem području Bijeljine u cilju razbijanja organizovane kriminalne grupe koja se duže vrijeme bavila preprodajom droge, a u pretresima su pronađeni novac, droga i oružje.

Kako "Nezavisne" saznaju, uhapšeni su Mladen Todorović, Vukašin Burić, Nikola Simić, Petar Vasić, Predrag Savić, Mile Petrović, Maksim Maksimović, Nenad Arapović, Radoslav Simić, Nebojša Nogić iz Bijeljine, te Savo Simić i Jovan Lakić iz Ugljevika.

Oni su, kako saznajemo, sarađivali s grupom uhapšenom krajem maja na kokainskoj žurci u Suvom Polju, kod Bijeljine, kada je između ostalih, privedena srpska starleta Tijana Maksimović (28) iz Rume, koja je poznata kao Tijana Ajfon, a koja se još nalazi u pritvoru zbog sumnje da je organizovala prostituciju.

Kako je danas saopšteno iz Ministarstva unutrašnjih poslova RS, tokom jučerašnje akcije izvršeni su pretresi na 10 lokacija.

"Tokom ovih pretresa policijski službenici su pronašli i oduzeli oko 200 grama praškaste materije koja asocira na opojnu drogu kokain, pištolj, 10.000 KM, više mobilnih telefona i SIM kartica i drugih predmeta", navedeno je iz MUP-a RS.

Nezvanično saznajemo da je većina uhapšenih policiji poznata zbog droge, dok je Mladen Todorović zvani Arkan pravosnažno i osuđivan zbog pomaganja majci Radi Todorović u ubistvu njenog ljubavnika Dragoljuba Vidovića (58) 2014. godine.

Rada Todorović je, nakon što je priznala ubistvo, osuđena na 15 godina robije, a Mladen Todorović na šest i po godina zbog pomaganja u zločinu i nedavno je izašao iz zatvora.

Juče je nad uhapšenim osobama vršena kriminalistička obrada, a  akciju su realizovali policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP RS i Policijske uprave Bijeljina pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Bijeljina.

Podsjećamo da su akcijom "Kristal" dosad obuhvaćene i uhapšene ukupno 23 osobe,  protiv kojih je ili će biti podnesen izvještaj zbog izvršenja 17 krivičnih djela. Radi se o krivičnim djelima neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga, omogućavanje uživanja opojnih droga, nedozvoljen promet oružja ili eksplozivnih materija i vrbovanje radi međunarodne prostitucije.

Podsjećamo da su na žurci, na kojoj je krajem maja uhapšeno više osoba osumnjičenih za neovlaštenu proizvodnju i promet droga i oružja, te navođenje na prostituciju, pronađeni droga, pištolji, panciri i oko 20.000  maraka raznih valuta.

Starleti Tijani Ajfon je određen jednomjesečni pritvor i nedavno je prebačena iz zatvora u Doboju u pritvorsku jedinicu Kazneno-popravnog zavoda u Bijeljinu, dok je Zlatanu Ćuku, Milisavu Tomiću, Siniši Periću, Vladanu Kakući, Željku Vujiću i Srđanu Šojiću Sud BiH odredio mjere zabrane.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije