Hronika

Detalji obračuna u Banjaluci: Pretučeni pokušao da ubije napadače

Detalji obračuna u Banjaluci: Pretučeni pokušao da ubije napadače
Detalji obračuna u Banjaluci: Pretučeni pokušao da ubije napadače

BANJALUKA - Okružno tužilaštvo u Banjaluci zatražilo je danas određivanje pritvora za sve vinovnike obračuna koji se u subotu rano ujutro dogodio ispred restorana "Mig" u banjalučkom naselju Hisete/Kočićev vijenac, potvrđeno je "Nezavisnim" u tužilaštvu.

Pritvor je zatražen za Damira Ostojića (35), Jelenka Sjenicu (39) zvanog Ćelo i Stojana Kneževića (26) zvanog Stole, sve iz Banjaluke.

"Nezavisnim" je u banjalučkom tužilaštvu potvrđeno da je Ostojić osumnjičen za pokušaj ubistva Sjenice i Kneževića, dok su Sjenica i Knežević osumnjičeni za nasilničko ponašanja nad Ostojićem.

Do zaključenja ovog broja "Nezavisnih" dežurni sudija nije završio saslušanje osumnjičenih, pa nije poznato da li je prihvaćen prijedlog banjalučkog tužilaštva.

Izvor "Nezavisnih" blizak istrazi ispričao je danas da je obračun između Sjenice i Kneževića sa jedne, te Ostojića sa druge strane, započeo u banjalučkom lokalu "Del Kapo" iza ponoći.

"Sjenica i Knežević su prvo napali i istukli Ostojića, nakon čega su bili izbačeni iz 'Del Kapa'. Nekoliko trenutaka kasnije, Ostojić je pronašao Sjenicu i Kneževića u lokalu 'Mig' u naselju Kočićev vijenac i prema njima ispalio više hitaca što je ovaj slučaj i okarakterisalo kao pokušaj ubistva", pojasnio je izvor "Nezavisnih".

Dodao je kako je tokom obračuna Ostojić pogodio Sjenicu u nogu, nanijevši mu prostrelnu ranu, dok je Knežević prošao bez povreda.

Motivi napada na Ostojića u lokalu "Del Kapo" bili raniji neraščišćeni ''poslovni odnosi"

U pucnjavi Ostojić je izrešetao bijeli audi TT Jelenka Sjenice švajcarskih registarskih oznaka, dok je Kneževićev audi A8 pogođen jednom i to iznad zadnje desne gume.

Iz banjalučkog Univerzitetskog kliničkog centra danas su pojasnili da je Sjenica zadobio prostrelnu ranu stopala, te da je nakon ukazane pomoći otpušten na kućno liječenje.

Nakon obračuna, Ostojić je pobjegao u svom džipu, a policija ga je uhapsila nekoliko trenutaka kasnije.

Nakon hapšenja Ostojića i tokom pretresa njegove kuće policija je pronašla pištolj "devetku" CZ iz koje je osumnjičeni najvjerovatnije ranio Sjenicu i koja će biti poslata na vještačenje.

"Nezavisnim" je danas potvrđeno da su motivi napada na Ostojića u lokalu "Del Kapo" bili raniji neraščišćeni "poslovni odnosi".

"Ostojić je branio neke ljude koje su Sjenica i Knežević navodno reketirali i došlo je do sukoba između njih", tvrdi izvor "Nezavisnih".

Podsjetimo, Sjenica i Knežević uhapšeni su u četvrtak poslijepodne zbog krađe mercedesa 124, vrijednog oko 5.000 KM.

Ova krađa dogodila se u Gradišci u Ulici Dejtonska, no kako "Nezavisne" nezvanično saznaju u pitanju nije bila klasična krađa, već otimanje auta, jer vlasnik nije na vrijeme platio kamatu na ranije pozajmljeni iznos.

Nakon hapšenja, Sjenica i Knežević su u petak pušteni na slobodu, ali ubrzo su se ponovo našli u novom sukobu sa zakonom.

Robija u Švajcarskoj

"Nezavisnim" je još ranije u policiji potvrđeno da je Jelenko Sjenica (39) u zapadnoevropskim bezbjednosnim strukturama ocijenjen kao veoma opasan čovjek, a najteža krivična djela počinio je u Švajcarskoj.

"Sjenica je u Švajcarskoj odležao 13 godina robije zbog ubistva, a nakon toga je deportovan u BiH, gdje je u međuvremenu sklopio sporazum sa banjalučkim Okružnim tužilaštvom zbog ubistva vojnog policajca iz 1993. godine", naveo je izvor "Nezavisnih" blizak pravosuđu RS.

Ovaj izvor pojasnio je da je Sjenica 1993. godine ubio vojnog policajca, ali u samoodbrani.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije