Hronika

Detalji pogibije Prijedorčanina: Našao izrešetano tijelo komšije

Detalji pogibije Prijedorčanina: Našao izrešetano tijelo komšije
Foto: N.N. | Detalji pogibije Prijedorčanina: Našao izrešetano tijelo komšije

PRIJEDOR - Gelerima izrešetano tijelo Dragana Popovića (60), koji je poginuo u eksploziji u prijedorskom mjestu Jelićka, pronašao je njegov komšija, saznaju "Nezavisne".

Naši sagovornici, upućeni u detalje ove tragedije, koja je policiji prijavljena u srijedu ujutru, ističu da su na glavi i tijelu nesrećnog muškarca, koji je svoju njivu, zasađenu kukuruzima, bombama branio od divljih svinja, bile brojne rane.

"Nije mu bilo spasa. Komšija ga je pronašao mrtvog. Taj mještanin je više puta prolazio pored njive gdje je bio Draganov auto i to mu je bilo sumnjivo. Potom je Popovića nazvao telefonom, ali se ovaj nije javljao", pojašnjavaju sagovornici "Nezavisnih".

Zabrinuti Draganov komšija potom je odlučio da prošeta do Popovićeve njive i provjeri šta se dešava.

"Na njivi je pronašao Draganovo tijelo, sa brojnim ranama od gelera. Odmah je pozvao policiju", ističu naši izvori.

Policijskoj upravi Prijedor u srijedu oko 10 časova prijavljena je pogibija nesrećnog muškarca. Potom je Tim za uklanjanje neeksplodiranih ubojitih sredstava Republičke uprave civilne zaštite pregledao dio terena kako bi se omogućili pristup i evakuacija nastradalog.

Uviđajem je konstatovano da je Popović nastradao usljed aktiviranja eksplozivne naprave. Njegovo tijelo prevezeno je u Zavod za sudsku medicinu Republike Srpske u Banjaluci radi obdukcije.

Izvori "Nezavisnih" tvrde da je Popović kanapom vezao bombe oko njive, što ga je na kraju koštalo života. I juče je Tim Republičke uprave civilne zaštite pretraživao teren kako bi se utvrdilo da li na terenu ima još bombi.

"Jedna bomba pronađena je u džepu pokojnika. Još nekoliko ih je nađeno tokom pretresa njegove kuće, pomoćnih objekata i vozila", ističu sagovornici "Nezavisnih".

Vesna Pačariz, portparol PU Prijedor, rekla je da policija, u saradnji s postupajućim tužiocem Okružnog javnog tužilaštva Prijedor, preduzima sve što je potrebno u cilju utvrđivanja svih okolnosti ovog događaja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije