Hronika

Detalji potjere iz holivudskih filmova: Ukrao golf pa se zabio u policijsko auto

Detalji potjere iz holivudskih filmova: Ukrao golf pa se zabio u policijsko auto
Foto: Ilustracija | Potjera kao u holivudskim filmovima: Ukrao golf pa se zabio u policijsko auto

NOVI GRAD, PRIJEDOR - Potjera kao iz holivudskih filmova desila se na magistralnom putu Prijedor - Novi Grad, a trebalo je skoro 14 sati da se završi, odnosno da kradljivac golfa 4 bude uhapšen.

Sve je počelo kada je Policijskoj stanici Novi Grad oko 17.30 prijavljeno da se navedenim smjerom kreće auto golf 4, koji je ukraden u Velikoj Kladuši.

Nakon toga policija je pokušala zaustaviti taj automobil, međutim vozaču se nije svidjela njihova ideja pa je nastavio da vozi i ugrozio bezbjednost policajca koji se nalazio pored puta.

"Dolaskom u Ulicu Branka Ćopića u Novom Gradu, taj vozač se sudario sa BMW X5, koji se kretao istom kolovoznom trakom i u istom smjeru, a potom je krenuo unazad i udario u službeno vozilo Ministarstva unutrašnjih poslova RS, u kojem su ga policajci pratili kako bi ga zaustavili i prekontrolisali", kazala je za "Nezavisne" Zvezdana Alendarević, portparol Policijske uprave Prijedor.

Nakon što je udario u policijski auto u tom trenutku još nepoznati vozač izašao je iz ukradenog golfa i pobjegao.

Potraga za lopovom je trajala sve do juče ujutru.

"U  7.25 u mjestu Rudice uhapšen je M.K. (34) iz Velike Kladuše na osnovu prethodno pribavljenih saznanja da je upravljao gorenavedenim vozilom", kaže Alendarevićeva.

Kako "Nezavisne" saznaju, u pitanju je Mujo Kekić, za kojeg juče u toku dana nije bilo informacija da li je i prije imao dosije.

"U toku je kriminalistička obrada lica zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična djela napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti, izazivanje opšte opasnosti i oštećenje i oduzimanje tuđe stvari", navodi Alendarevićeva.

Nakon završene kriminalističke obrade Kekić će uz izvještaj o počinjenim krivičnim djelima biti predat u nadležnost tužiocu Okružnog javnog tužilaštva Prijedor, koji će odlučivati o daljim koracima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije