Hronika

Detalji potrage za bjeguncima: Optuženi za ubistvo Lazarevića bježao u gaćama

Detalji potrage za bjeguncima: Optuženi za ubistvo Lazarevića bježao u gaćama
Foto: NN | Detalji potrage za bjeguncima: Optuženi za ubistvo Lazarevića bježao u gaćama

BANJALUKA - Saša Vidović (35) iz Bijeljine, koji je optužen za ubistvo Miroslava Lazarevića (32), a koji je jesenas izrešetan iz automatske puške u Istočnom Novom Sarajevu, u momentima kada je u policijskoj potjeri sarajevskim ulicama uhapšen na sebi je, uz jaknu, imao samo - bokserice.

To je danas u banjalučkom Okružnom sudu, gdje se sudi Vidoviću i Aleksandru Bulatoviću (31) iz Istočne Ilidže, ustvrdio sarajevski policajac Elvir Džuho, koji je Vidoviću te noći i stavio lisice na ruke.

Tu izjavu Vidović je negirao, rekavši da nije bio u boksericama, već u šortsu, ali je Džuho ostao pri svojoj tvrdnji, a zatim je to i argumentovao.

"Bokserice su u pitanju, kakve i ja nosim. U pitanju su tamnoplave bokserice, s naslikanim delfinima", naveo je Džuho.

On je potvrdio da je bio na dužnosti u noći kada su, po optužnici, Vidović i Bulatović ubili Lazarevića, a zatim pobjegli u Sarajevo, gdje su zapalili BMW X5 koji su koristili.

"Meni i kolegi je putem radio-veze javljeno da gori vozilo, a zatim i informacija o tome kuda bi izvršioci mogli da se kreću. Kolege su zatim javile da su jedno lice uhvatili. Drugo lice, kako mi je javljeno, bježalo je i dalje i na sebi je imalo samo donji veš", rekao je Džuho.

Zatim se, kako kaže, uputio dalje i pred njega i kolegu je, dok su bili u vozilu, istrčao drugi bjegunac.

"Sve vrijeme govorili smo mu: 'Stani, policija'. Zatim je stao. Iz jakne, koju je na sebi imao, izvadili smo ličnu kartu i vidjeli da je iz Bijeljine. Na sebi je dolje imao samo bokserice. Pitao sam ga gdje mu je donji dio odjeće, a on je rekao: 'Ovako sam došao'. Na upit da li je iz Bijeljine došao tako, rekao je: 'Jesam'", ispričao je Džuho.

Policajci su, kako kaže, dalje pretraživali teren i pronašli su i donji dio crne trenerke, koji je bio nagorio, a unutra je bilo 500 evra i 50 maraka.

Svjedočio je danas i policajac Amar Hadžiomerović, koji se prisjetio da je te noći, uz ostalo, radio na obezbjeđenju mjesta gdje je terenac bio u plamenu.

"Iz vozila su se čuli pucnji, koji su oštetili fasadu i stolariju obližnje zgrade, kao i vozila koja su tu bila parkirana. Kada je požar ugašen, na zadnjem sjedištu vidjeli smo automatsku pušku sa dva okvira", kaže Hadžiomerović.

Treći sarajevski policajac, Elvedin Hasanović, koji je te noći takođe bio na dužnosti, napominje da je i on čuo pucnje iz vozila koje je gorjelo, te je zajedno s kolegom obezbjeđivao mjesto da neko ne bi bio povrijeđen.

"Tada su tu došle majka i kćerka koje su ispričale da su, u momentima kada je požar izbio, vidjele dva muškarca kako bježe", naglašava Hasanović.

U pitanju su Ajla Anadi-Otajagić i njena majka Sanela, koje su u sudnici posvjedočile da su te noći, dok su šetale psa, vidjele vozilo kako gori, te dva muškarca kako bježe, i koji su protrčali pored njih, ali im lice nisu uočili zbog kapuljača koje su nosili.

Tokom ispitivanja jednog od svjedoka, Darko Josipović, pomoćnik republičkog tužioca Dragice Glušac, svojoj nadređenoj je sugerisao šta da pita. Ona je tada postavila dodatno pitanje svjedoku i zahvalila saradniku rekavši: "Hvala kolegi saradniku koji mi sugeriše, to mu je i posao".

Josipović je i dan ranije koleginici pomagao kada je pogrešno pročitala registarske oznake sa jedne fotografije, s tim što su ga tada njeni propusti iznervirali, pa je opsovao, ali psovka nije bila upućena njoj.

Optužnica tereti Vidovića i Bulatovića da su organizovali ubistvo, te da su prvo ukrali BMW X5, kojim su se dovezli do Istočnog Novog Sarajeva, i napravili sačekušu, te ubili Lazarevića, a onda pobjegli u Sarajevo i zapalili taj terenac s oružjem i municijom. Suđenje se nastavlja 11. septembra. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije