Hronika

Detalji požara u Gacku: Vatra zahvatila suva drva pa sve brzo planulo

Detalji požara u Gacku: Vatra zahvatila suva drva pa sve brzo planulo
Foto: N.N. | Nije utvrđen uzrok požara u Gacku

GACKO - Dvije gatačke porodice, Manigoda i Šotra, osale su bez krova nad glavom, jer je požar, koji je izbio u četvrtak popodne, uništio krovove na obje njihove prizemne kuće i prouzrokovao ogromnu štetu.

Sve se dešavalo oko 18 časova koada je požar primijećen, pa, iako su pripadnici Vatrogasne jedinice Gacko i vatrogasci RiTE Gacko, zajedno sa policijom odmah po dojavi izašli na lice mjesta, požar se uspio proširiti velikom brzinom, jer je vatra bila zahvatila pomoćne objekte sa suvim drvima, pa je sve brzo planulo.

Ono što je sreća jeste da nije bilo ljudskih žrtava.

Kuće se nalaze u naselju koje je za potrebe izbjeglog stanovništva izgradilo Ministarstvo za izbjegla i raeljena lica Republike Srpske i uz pomoć Opštine Gacko.

U Policijskoj upravi Trebinje, gdje je požar potvrđen, kažu da se samo zahvaljujući brzoj intervenciji vatrogasaca požar nije proširio na ostale objekte, a da su njihovi pripadnici u petak ujutro obavili uviđaj u kojem je utvrđeno žarište, ali ne i uzrok.

Vlasnici stambenih objekata nisu izrazili sumnju da je požar izazvan namjerno od strane trećih lica, saopšteno je u Policijskoj upravi Trebinje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije