Hronika

Detalji prevare u Gradišci: Od rođake malo po malo ukrao 800.000 KM

Detalji prevare u Gradišci: Od rođake malo po malo ukrao 800.000 KM
Foto: Srna | Detalji prevare u Gradišci: Od rođake krao malo po malo, pa ukrao 800.000 KM

GRADIŠKA - Policija iz Gradiške uhapsila je tridesetdevetogodišnjeg M.M. iz ovog grada jer ga sumnjiče da je od rođake ukrao 370.000 američkih dolara i 65.000 evra (ukupno oko 800.000 KM), te zlatni nakit vrijedan oko 3.000 KM.

Osumnjičeni M.M. ranije nije evidentiran kao počinilac krivičnih djela i nezaposlen je, a kako saznajemo, on nije ukrao odmah sav novac, već je uzimalo pomalo.

"Ona je shvatila da joj nestaju pare i to je prijavila policiji", rekao je izvor blizak policijskoj istrazi. Takođe, oštećena nije željela da se njen identitet otkriva iz straha da bi opet mogla biti na meti lopova.

Bojan Škorić, načelnik Policijske uprave Gradiška, naveo je da je žena, čiji identitet ne može da otkrije zbog njene bezbjednosti, u subotu prijavila policiji da je iz podruma njene kuće u gradiškoj Ulici Zijaha - Zije Dizdarevića ukradeno 200.000 američkih dolara i 65.000 evra, te određena količina zlatnog nakita.

Škorić je naveo da su pripadnici ove uprave po nalogu tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka izvršili uviđaj i došli do operativnih saznanja da bi počinilac mogao da bude tridesetdevetogodišnji M.M. iz Gradiške.

"Ovo lice je pronađeno u nedjelju ujutro i uhapšeno", istakao je Škorić.

Prema njegovim riječima, nakon kriminalističke obrade, a prema nalogu Osnovnog suda u Gradišci, izvršen je pretres objekta u Ulici Atifa Topića u Gradišci koji koristi osumnjičeni.

"Prilikom pretresa lokacije koja pripada osumnjičenom pronađeno je 324.400 američkih dolara, 80.355 evra i 1.170 KM, te zlatni nakit vrijedan oko 3.000 KM", istakao je Škorić.

Prvi čovjek Policijske uprave Gradiška dodao je da je utvrđeno da pronađeni novac i nakit potiču iz teške krađe.

"U toku istrage dokazano je, što je potvrdio i osumnjičeni, da je riječ o novcu i zlatnom nakitu oštećene, odnosno o njenoj i ušteđevini njenog muža, koju su stekli radeći 40 godina u Njemačkoj", rekao je Škorić.

Škorić je dodao da rad na ovom predmetu još traje i da zbog toga ne mogu iznositi više detalja, te je naglasio da će pronađeni novac i zlatni nakit biti vraćen oštećenoj i da je policija na ovaj način rasvijetlila tešku krađu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije