Hronika

Detalji pucnjave u Mostaru: Policajca ranili u ruku pa nestali u noći

Detalji pucnjave u Mostaru: Policajca ranili u ruku pa nestali u noći
Foto: N.N. | Detalji pucnjave u Mostaru: Policajca ranili u ruku pa nestali u noći

MOSTAR - Policija iz Mostara traga za četvoricom maskiranih muškaraca, koji su u noći između srijede i četvrtka ranili jednog policajca, pogodivši ga u ruku, a zatim pobjegli.

Zbog fantomki koje su napadači imali na glavi pretpostavlja se da su se u momentima kada su primijećeni pripremali za pljačku.

Policajac koji je ranjen nije u životnoj opasnosti, a dok su mu ljekari ukazivali pomoć, nekoliko patrola krstarilo je gradom na Neretvi u potrazi za revolverašima.

Iz mostarske policije potvrdili su da se sve odigralo nakon što je oko 1.50 zazvonio telefon u njihovom operativnom centru.

"Anonimno nam je prijavljeno da je u Ulici maršala Tita u naselju Dolina sunca uočeno više sumnjivih osoba", pojašnjavaju iz policije.

Patrola je za kratko vrijeme stigla u to naselje, gdje je zatekla sumnjivce kako ulaze u automobil, a tada je nastupila prava drama.

"U pokušaju policajaca da svojim autom prepriječe put tim muškarcima, sumnjivci se nisu smirili, već su otvorili vatru prema policijskom vozilu. Jedan od metaka ranio je policajca, koji je potom prevezen u bolnicu", pojašnjavaju policijski izvori.

Širi dio terena zatim je bio pokriven policajcima u potrazi za napadačima, koji do zaključenja ovog broja "Nezavisnih" nisu bili uhvaćeni.

Dok mostarska policija radi na ovom slučaju, i sarajevska policija utvrđuje kako je došlo do pucnjave i tuče u opštini Ilijaš, u kojoj je prekjuče jedno lice povrijeđeno, a tri osobe su uhapšene.

Uhapšen je prvo Ž.S. (28) iz Visokog zbog sumnje da je ispalio više hitaca, s tim što niko nije povrijeđen.

U međuvremenu je policija utvrdila da je s njim u društvu bio i sugrađanin S.A. (24), koji je pronađen sa teškim povredama, te je na Klinici za ortopediju i traumatologiju KCUS zadržan na daljem liječenju.

"U toku kriminalističke obrade utvrđeno je da su povrede S.A. nanijeli H.S. (33) i H.M. (29), nastanjeni u Ilijašu, koji su takođe uhapšeni", kazali su iz policije.

Nezvanično se saznaje da je nakon ovog obračuna pronađen i pištolj sa nekoliko metaka.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije