Hronika

Detalji pucnjave u Sarajevu: Od zubara tražili pare, pa dobili metak

Detalji pucnjave u Sarajevu: Od zubara tražili pare, pa dobili metak
Foto: N.N. | Detalji pucnjave u Sarajevu: Od zubara tražili pare, pa dobili metak

SARAJEVO - Senad Oručević (56), poznati sarajevski stomatolog i vlasnik Centra estetske stomatologije "Rica", danas je nakon saslušanja u policiji sproveden u Tužilaštvo zbog sumnje da je veče ranije jednim hicem iz pištolja lakše ranio dva maloljetna brata, identičnih inicijala - M.S.

Policiji je u četvrtak u 18.50 prijavljeno da je u Ulici maršala Tita u strogom centru grada došlo do pucnjave, nakon čega su povrijeđena braća prevezena u UKC u Sarajevu, gdje su im ljekari konstatovali lakše povrede.

Oručevića su policajci uhapsili pet minuta kasnije, a terete ga za izazivanje opšte opasnosti i nasilničko ponašanje, pa je predat u Jedinicu za osiguranje objekata i zadržavanje uhapšenih osoba MUP-a Kantona Sarajevo.

Ispred Oručevićeve stomatološke ordinacije građani kažu da nisu iznenađeni ovim događajem, te prst upiru u braću.

"Senad i ta dva tinejdžera, porijeklom s Kosova, sreli su se kod BBI. Tražili su mu pare. On je pokušao da pobjegne, a oni su pošli za njim. Senad je jednom pucao u vazduh, a drugi put u noge. Njega su oni godinama reketirali i poznati su po tome. Valjda to više nije mogao trpjeti", rekao je jedan stanar ulice.

Zubarova supruga Selma Oručević kaže da je do incidenta došlo u četvrtak naveče, kada je on otišao po večeru. Istakla je da njen suprug i ona ni sa kim nisu u svađi, pa je ovaj incident posljedica slučajnosti.

Navodno su, po riječima mještana, danas ispred ulaza u Oručevićevu ordinaciju viđeni poznanici ranjenih tinejdžera, koji su pokušali ukrasti njegov moped koji je tu bio parkiran.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije