Hronika

Detalji surovog ubistva: Obilno krvarenje porodilje otkrilo čedomorstvo

Detalji surovog ubistva: Obilno krvarenje porodilje otkrilo čedomorstvo
Foto: N.N. | Detalji surovog ubistva: Obilno krvarenje porodilje otkrilo čedomorstvo
Zlatan Čekić

BUŽIM - Tijelo novorođenčeta pronađeno je u kući u mjestu Elkasova Rijeka, nadomak Bužima, a da je beba žrtva čedomorstva otkriveno je nakon što se devetnaestogodišnja majka E.L., zbog obilnog krvarenja, obratila ljekaru, saznaju "Nezavisne" nezvanično.

Ovaj jezivi slučaj dogodio se u proteklu subotu, a za ubistvo novorođenčeta, uz porodilju, osumnjičena je i njena četrdesetjednogodišnja majka E.H.

Prema dosadašnjim rezultatima policijske istrage, četrdesetjednogodišnjakinja je, nakon što se njena kćerka porodila u kući u kojoj žive, tek rođenu bebu umotala u plahtu i potom je ugušila.

S obzirom na to da se devetnaestogodišnjakinja poslije porođaja nije dobro osjećala i imala je obilno krvarenje, ona i majka su se obratile u Dom zdravlja u Bužimu.

Ljekaru, koji je pregledao djevojku, rekle su da je beba rođena mrtva, ali on je posumnjao u ovu priču i o svemu obavijestio policiju. Policajci su potom pretresli kuću te pronašli tijelo ugušenog novorođenčeta, nakon čega se u istragu uključio i kantonalni tužilac.

Prema nezvaničnim informacijama, majka i kćerka su, suočene s dokazima, priznale počinjenje ovog krivičnog djela.

Nakon saslušanja u policiji zadržane su u pritvoru i predate na dalje postupanje kantonalnom tužiocu. Iz policije su saopštili da zbog osjetljivosti cijelog slučaja u ovom trenutku ne mogu davati više informacija o svemu.

Međutim, danas su objavljene i nezvanične informacije po kojima je, navodno, djevojka krila trudnoću od svoje porodice - nosila je široku odjeću i niko od ukućana nije posumnjao da je u drugom stanju.

Istražioci su, po nepotvrđenim informacijama, pronašli tragove krvi i tkaninu u kojoj je beba ugušena te je sve poslato na vještačenje pa će kao dokaz biti korišteno u predstojećem sudskom postupku.

Inače, ovo nije prvi slučaj čedomorstva koji je potresao Unsko-sanski kanton, s obzirom na to da se nešto slično dogodilo prije tačno godinu dana.

Tada je policija u Bihaću privela četrdesettrogodišnju R.Č. iz naselja Brekovica, te je utvrđeno kako je ona usmrtila bebu koju je sedam dana prije toga rodila. Ona je policijskim istražiocima priznala čedomorstvo te da je tijelo ubijenog novorođenčeta, zamotano u plastičnu kesu, zakopala u bašti iza kuće u kojoj je živjela.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Poljska kompanija LPP: Ekspanzija širenja brenda Sinsay

Marketing tim / 03.08.2021 12:59

Sinsay kao jedan od vodećih brendova LPP-a prednjači u širenju prodajne mreže na teritoriji Bosne i Hercegovine i Regiona.

Sinsay BiH | Poljska kompanija LPP: Ekspanzija širenja brenda Sinsay

Pored ženske mode, nude odjeću i dodatke za muškarce, kao i atraktivnu kolekciju dječije odjeće. Čitavu ponudu dopunjuju ženska i muška oprema i kućni namještaj iz linije Home, što pečatom potvrđuje status uspješnog brenda životnog stila.

Širina asortimana ogleda se u veličini i karakteru prodavnice. Sinsay je brend koji nudi najnovije trendove po najpovoljnijim cijenama od 2013.

S površinama od 800 do 1.500 m2, novi komercijalni prostori nekoliko puta su veći od prvih Sinsay prodavnica zahvaljujući upotrebi inovativnih materijala, dizajnerskih dodataka i modernističkog osvjetljenja.

Foto: Sinsay / Poljska kompanija LPP: Ekspanzija širenja brenda Sinsay
Foto: Sinsay / Poljska kompanija LPP: Ekspanzija širenja brenda Sinsay

Kolekcije su sve dostupnije zahvaljujući proširenju tradicionalne mreže prodavnica (povećanje komercijalnog prostora u poređenju sa istim periodom prošle godine). Razvoj je usmjeren ka tradicionalnom konceptu kako bi kupci imali punu pažnju i osjetili prisutnost i raspoloživost da se odgovori na njihove potrebe i želje.

Zbog ekspanzije širenja brenda, ova kompanija je u potrazi za prostorom u gradovima sa 10.000 stanovnika na teritoriji Bosne i Hercegovine, manji gradovi samo u određenim slučajevima, površine u rasponu od 800-1500 m2, u zavisnosti od lokacije, veličine grada, GLA projekta.

Sve zanimljive ponude možete poslati našem razvojnom timu na mail: [email protected].

Foto: Sinsay / Poljska kompanija LPP: Ekspanzija širenja brenda Sinsay
Foto: Sinsay / Poljska kompanija LPP: Ekspanzija širenja brenda Sinsay

LPP S.A. je međunarodna kompanija koja uspješno posluje u tekstilnoj industriji više od 20 godina. Upravljaju prepoznatljivim brendovima: RESERVED, Cropp, House, MOHITO i SiNSAY. Na tržištu Bosne i Hercegovine prisutni su od 2019. i uspješno posluju kroz mrežu od 6 maloprodajnih objekata svih brendova u Banja Luci i Mostaru, sa idejom da povećaju postojeću prodajnu mrežu.

Najčitanije