Hronika

Detalji tragedije u Jablanici: Maloljetnik iz Saudijske Arabije utopio se pred porodicom

Detalji tragedije u Jablanici: Maloljetnik iz Saudijske Arabije utopio se pred porodicom
Foto: Facebook GSS Prenj | Detalji tragedije u Jablanici: Maloljetnik iz Saudijske Arabije utopio se pred porodicom

JABLANICA - Maloljetnik A.E.S. (16) iz Saudijske Arabije utopio se sinoć na Jablaničkom jezeru, a sve se dogodilo pred porodicom, koja je bila na mjestu nesreće.

Kako su naveli iz Tužilaštva Hercegovačko-neretvanske županije, maloljetna osoba iz Saudijske Arabije A.E.S. koja je rođena 2008. godine izgubila je život na Jablaničkom jezeru u mjestu Radešine na području opštine Konjic.

"Mrtvozornik je na mjestu nesreće proglasio da je smrt nastala utapanjem. U tom trenutku na lokalitetu je bila višečlana obitelj iz Saudijske Arabije, a maloljetni A. E.S. utopio se pod nesretnim okolnostima. Do tragičnog događaja je došlo u večernjim satima, a očevid je obavljen pod nadzorom dežurnog tužitelja", kazali su za hercegovina.info Tužilaštva HNK.

Inače, sinoć je Gorska služba spašavanja "Prenj" primila dojavu da se u Jablaničkom jezeru utopio maloljetnik i da ekipa na čelu sa kantonalnim tužiocem traži pomoć ronioca u traženju tijela.

Na mjesto utapanja je izašao ronilački tim GSS Prenj, a nakon što su locirali moguće mjesto gdje se nalazi utopljenik, iz drugog zarona su pronašli tijelo na dubini od oko pet metara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije