Hronika

Detalji tragedije u Livnu: Došao iz Njemačke pa se ubio u rodnom gradu

Detalji tragedije u Livnu: Došao iz Njemačke pa se ubio u rodnom gradu
Foto: Ilustracija | Detalji tragedije u Livnu: Došao iz Njemačke pa se ubio u rodnom gradu

LIVNO - Stanovnike Livna, posebno one koji žive u ulici Stjepana II Kotromanića, sinoć je oko 22:30 sati, uznemirio pucanj u automobilu marke mercedes njemačkih registarskih oznaka.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Livanjskog kantona po izlasku na mjesto događaja, pronašli su tijelo muškarca u automobilu. Uviđajem je utvrđeno da je riječ o M. D., rođenom 1965. godine u Livnu, nastanjenom u Livnu, s privremenim boravkom u Augzburgu u Njemačkoj, potvrđeno je za "Radiosarajevo.ba".

"Tragedija se dogodila u ulici Stjepana II Kotromanića bb i najvjerovatnije je riječ o samoubistvu. Tijelo nastradalog je prebačeno u livanjsku mrtvačnicu, a Kantonalno tužilaštvo će odlučiti ima li potrebe za obdukcijom. U ovom trenutku ja tu informaciju nemam. Očevid je završen, tako da su život i saobraćaj u ovom dijelu normalizirani”, kazao je portparol MUP-a Livanjskog kantona Ivica Vrdoljak za pomenuti portal.

Navodno je riječ čovjeku koji je dugo bio izvan Bosne i Hercegovine. Prema saznanjima portala "Radiosarajevo.ba", u rodnom gradu ga mnogi nisu poznavali, jer je davno otišao da radi u Njemačku.

"Koliko znam Mirko je jedno vrijeme boravio i u Hrvatskoj, gdje je pokušavao naći posao. Žao mi je što je završio na ovakav način", kaže neimenovani sagovornik sarajevskog portala.

U javnosti se govorilo da je u automobilu ostavio oproštajno pismo, ali je to Vrdoljak demantovao.

"Ne, nismo nikakvo pismo našli", dodao je Vrdoljak.


Povezane vijesti:

Mrtav muškarac pronađen u automobilu ispred kantonalne Vlade

Muškarac pronađen u mercedesu u Livnu počinio samoubistvo


(Radiosarajevo.ba)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije