Hronika

Detalji ubistva u Čapljini: Stradao dok je smirivao obračun zbog žene

Detalji ubistva u Čapljini: Stradao dok je smirivao obračun zbog žene
Foto: Ilustracija | Detalji ubistva u Čapljini: Stradao dok je smirivao obračun zbog žene
Dragan Sladojević Dragan Sladojević

ČAPLJINA - Tridesetsedmogodišnji Jakov Jelčić osumnjičen je da je ubio vršnjaka Alenka - Alena Hunjića, taksistu firme "Orange taxi" iz Čapljine.

Zvanično, motivi nisu poznati jer, kako su nam kazali u Čapljini, ubica ćuti, ali se, po tvrdnjama pojedinaca, Hunjić u pogrešno vrijeme našao na pogrešnom mjestu.

"Svi pričaju o tome da je Alenko smirivao tenzije i to je platio glavom. Tako govore. Neki lik je valjda imao vezu s ubojičinom ženom i došlo je do sukoba. Alenko je pokušao da sukob smiri i, eto, vidite što se dogodilo", priča za "Nezavisne" jedan čapljinski taksista.

Jelčića terete da je taksisti iz pištolja ispalio metak u glavu, i to ispred crkve svetog Franje Asiškog, u centru ovog grada.

Policajci MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona završili su uviđaj na mjestu gdje se, u noći između subote i nedjelje, oko tri sata nakon ponoći, dogodio ovaj stravičan zločin.

Osumnjičenom za ubistvo, kako su potvrdili iz Kantonalnog tužilaštva, zasad je određeno zadržavanje od 24 sata u policijskim prostorijama, gdje su ga ispitivali.

"Tijelo ubijenog prebačeno je na patologiju u Mostaru, gdje će biti obavljena obdukcija, kao i sva potrebna vještačnja", kazali su iz nadležnog tužilaštva, dodavši da je Jelčić nakon pucnja ostao na mjestu zločina i dobrovoljno pozvao policiju.

Hunjićeve radne kolege kažu da će ga pamtiti kao dobrog, marljivog momka, na kojeg su se u poslu uvijek mogle osloniti.

"Uvijek je na vrijeme dolazio, a u firmi je već tri-četiri godine. Bio je sin jedinac. Oba roditelja su mu preminula. Oca je izgubio prije nekoliko godina, a majka mu je umrla prije oko pola godine. Imala je karcinom", rekao je za "Nezavisne" jedan radnik "Orange taxija".

Stanovnici Čapljine su u šoku. O Alenku i Jakovu govore sve najbolje. Nikada, napominju, nisu čuli da se neko od njih dvojice problematično ponašao.

Radne kolege: Bio je ljudina!

Na Facebook stranici "Orange taxija" iz Čapljine objavljeno je da u ovom trenutku ne postoje riječi kojima bi se mogli opisati šok, nevjerica i tuga zbog toga što su radnog kolegu izgubili na ovakav način. Ističu da još misle da je sve ovo ružan san.

"Bio si naš stup, momčina prva liga, ljudina, u poslu profesionalac, kao kolega, radnik i prijatelj za poželjeti... Već nam nedostaješ... Sad više riječi nema dovoljno, suvišne su... Počivaj u miru, pazi na nas od nekud gore, nikad te zaboraviti nećemo: tvoj šef, školska i sve tvoje kolege! Bila nam je čast poznavati te", napisale su mu radne kolege.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije