Hronika

Dileri iz BiH i Srbije na udaru austrijske policije

Dileri iz BiH i Srbije na udaru austrijske policije
Foto: Foto Polizei OÖ | Dileri iz BiH i Srbije na udaru austrijske policije
Nezavisne novine

LINC- Odjel kriminalističke policije Gornje Austrije sproveo je opsežnu istragu protiv narko dilera iz BiH i Srbije, koji su u promet stavili drogu vrijednu 130.000 evra.

Oni su pod istragom još od sredine 2022. godine, kada se “na radaru” austrijske policije našla grupa koju su činili dileri iz Srbije i BiH, a kod kojih je pronađen kanabis i kokain ulične vrijednosti 130.000 evra. Prema saopštenju policije, droga je bila namijenjena za područje Linca.  

Krajem jula, policija je uhapsila 32-godišnjeg dilera porijeklom iz BiH, te dvojicu državljana Srbije, starosti 29 i 39 godina. Svi oni su imali prijavljeno boravište u Lincu.

Prilikom dodatnih pretresa prostorija koje su koristili, policija je uspjela da pronađe još oko oko 200 grama kokaina ulične vrijednosti oko 20.000 evra, manje količine heroina, kanabisa i ekstazija, kao i gotovinu u vrijednosti od nešto više od 40.000 evra te nekoliko mobilnih telefona

Osumnjičeni su po nalogu javnog tužilaštva u Lincu odmah po hapšenju prebačeni u zatvor, gdje se dvojica osumnjičenih još uvijek nalaze i čekaju suđenje. Državljanin Srbije star 29 godina, koji je bio takozvani "čuvar bunkera", osuđen je 17. novembra 2022. godine u Regionalnom sudu u Lincu na bezuslovnu kaznu od dvije godine zatvora zbog trgovine drogom.

Druga dvojica optuženih pojaviće se pred Regionalnim sudom u Lincu početkom sljedeće nedjelje. Ukoliko budu osuđeni, čeka ih kazna od jedne do 15 godina. Državna kriminalistička policija Gornje Austrije takođe je uspjela da uđe u tragi i onima koji su kupili drogu od uhapšenih.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije