Hronika

Direktor FUP-a reagovao nakon informacija da je Radoičić oružje nabavljao u Tuzli

Direktor FUP-a reagovao nakon informacija da je Radoičić oružje nabavljao u Tuzli
Foto: FUP | Direktor FUP-a reagovao nakon informacija da je Radoičić oružje nabavljao u Tuzli

Nakon informacija da Više javno tužilaštvo u Beogradu Milana Radoičića tereti da je oružje nabavljao iz BiH, reagovao je direktor FUP-a Vahidin Munjić.

Naime, Tužilaštvo je predložilo sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu da osumnjičenom odredi pritvor zbog opasnosti od bjekstva.

"Prema naredbi o sprovođenju istrage, Milan R. se tereti da je od januara 2023. godine do 24. septembra oružje, municiju i eksplozivna sredstva velike razorne moći nabavljao iz Tuzle, Federacija BiH, koje mu je isporučivano na teritoriji Grada Beograda, najčešće na potezu Bubanj Potok – Vrčin, a koje je potom prenosio i skladištio na neutvrđenim lokcijama na teritoriji Кosova", navodi se iz tužilaštva.

Na ovu informaciju reagovao je i direktor FUP-a Vahidin Munjić. Ističe kako će se provjeriti da li je Radoičić kupovao oružje na prostoru FBiH.

"Federalna uprava policije poduzeti će aktivnosti koje se odnose na provjeru navoda o tome da je lice Milan Radoičić od januara 2023. godine do 24. septembra nabavljao oružje, municiju i eksplozivna sredstva velike razorne moći iz Tuzle. Već ujutro zatražit ćemo od organa Republike Srbije da nam dostave raspoložive informacije, a nakon čega ćemo poduzeti mjere i radnje iz naše nadležnosti", rekao je Munjić, prenosi N1.

Podsjećamo, Milan Radoičić je u petak, preko svog advokata Gorana Petronijevića, preuzeo odgovornost za incident u selu Banjska na Kosovu.

On je danas saslušan u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu zbog sumnje da je sa, za sada, više nepoznatih lica, izvršio krivična djela Udruživanje radi vršenja krivičnih djela, Nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet vatrenog oružja i eksplozivnih materija i Teška djela protiv opšte sigurnosti.

Osumnjičeni je na saslušanju negirao izvršenje krivičnih djela koja mu se stavljaju na teret, saopštilo je to tužilaštvo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije