Hronika

Direktor osumnjičen za nezakonite nabavke "teške" 1.2 miliona KM

Direktor osumnjičen za nezakonite nabavke "teške" 1.2 miliona KM
Foto: Dražan Pozderović/Arhiva | Direktor osumnjičen za nezakonite nabavke "teške" 1.2 milona KM

​SOKOLAC - D.T. iz Sokoca, osumnjičen je da je zloupotrebom službenog položaja ili ovlaštenja kao direktor javnog preduzeća u Sokocu, nabavljao robe i usluge za preduzeće, bez sprovođenja potrebnog postupka te kupovao mašine i tako je pravnim licima omogućio pribavljanje protivpravne koristi u iznosu od 1.2 miliona KM.

Službenici Policijske uprave Istočno Sarajevo podnijeli su Okružnom javnom tužilaštvu u Istočnom Sarajevu Izještaj protiv D.T.

"D.T. se sumnjiči da od 2017. do  2021. godine nije izvršio svoju službenu dužnost u svojstvu direktora javnog preduzeća u Sokocu, tako što je zaključivanjem ugovora sa određenim pravnim licima izvršio nabavku i kupovinu robe i usluga, za javno preduzeće,  bez sprovođenja potrebnog postupka u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama BiH", navodi se u saopštenju.

Takođe, ga sumnjiče da je iskoristio službeni polažaj tako što je  kupovinuao opremu i mašine i koristio usluge za njihovo održavanje, a da one nisu knjigovodstveno evidentirane, niti se nalaze u javnom preduzeću.

"D.T. se još sumnjiči da je u navedenom periodu izvršio trošenje sredstava javnog preduzeća bez donošenja odluke o visini iznosa i načinu trošenja istih. Opisanim radnjama  pravnim licima pribavio je ukupnu korist u iznosu od 1.217.440,52 KM, nanijevši štetu javnom preuzeću u iznosu od 46.371,93 KM", navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije