Hronika

Đajić otkrio sadržaj prijeteće poruke: "Alah je veliki i svi nevjernici će da eksplodiraju"

Đajić otkrio sadržaj prijeteće poruke: "Alah je veliki i svi nevjernici će da eksplodiraju"
Foto: Velibor Tripić | Đajić otkrio sadržaj prijeteće poruke: "Alah je veliki i svi nevjernici će da eksplodiraju"

BANJALUKA - Vlado Đajić, generalni direktor UKC RS, rekao je jutros medijima da je u prijetećoj poruci u ovoj zdrvastvenoj ustanovi pisalo da je "Alah veliki i da će svi nevjernici da eksplodiraju".

"Upućena je tako jedna ozbiljna prijeteća poruka nama i pacijentima", rekao je Đajić.

Kako je naveo, nažalost zdravstveni radnici nisu jutros u operacionim salama ili ordinacijama već su  sa pacijentima ispred ove zdravstvene ustanove.

"Još jedan gnusni napad na UKC RS. Imali smo prošle godine izmišljenu aferu koja je uzdrmala zdravstvene radnike i pacijente, a danas imamo dojavu o eksplozivnoj napravi. Moram da pohvalim rad policije, zdravstvenih radnika i pacijenata", rekao je Đajić.

Kako je napomenuo situacija je ozbiljna ali, kako je dodao, ispraznili su zgradu i policija brzo i efikasno pregleda prostorije te smatra da će se svi uskoro vratiti na radna mjesta. 

"Jedna teška osuda od mene i mojih saradnika i pacijanta na ovo što se radi u školama ali i evo sada zravstvenim ustanovama. Nista im nije sveto pa i najteži pacijenti koji čekaju šta će biti", rekao je Đajić.

Kako je rekao niko nije vitalno ugrožen jer su svi takvi pacijneti zbrinuti.

"Oni su nažalost ostali tamo, a dio osoblja je sa njima ", rekao je Đajić.

Đajić: Pregledan veći dio Centralnog bloka UKC-a, bomba nije pronađena

Generalni direktor Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) Republike Srpske Vlado Đajić izjavio je Srni da je veći dio Centralnog bloka UKC-a pregledan nakon jutrošnje dojave o postavljenoj bombi i da eksplozivna naprava nije pronađena.

On je naveo da je u toku pregled prostorija ginekologije, pedijatrije i infektivnog odjeljenja, izrazivši nadu da će to uskoro biti završeno i da će se svi iz UKC-a vratiti svojim poslovima.

"Jedna velika osuda svih onih koji to rade. Nije im sveto ništa, ni bebe koje su rođene noćas i tek rođene bebe koje se nalaze u UKC-u. Nismo ni bili svjesni da se i ovako nešto može desiti poslije gnusnog napada od prošle godine od aktera koji su izmislili `aferu kiseonik` i napravili pakao pacijentima i zaposlenima", rekao je Đajić.

On je naglasio da su u ovoj zdravstvenoj ustanovi ispoštovali sve propisane mjere i da je policija pozvana odmah po dobijanju prijetnje da je u UKC postavljena eksplozivna naprava.

"Jutros su zdravstveni radnici bili ispred UKC-a, a ne u ordinacijama, operacionim salama ili na odjeljenjima", rekao je Đajić.

On je dodao da su pokretni pacijenti i zdravstveni radnici napustili zgradu UKC-a, dok su vitalno ugroženi pacijenti i jedan broj zaposlenih ostali, napominjući da nikom nije bio ugrožen život.

Đajić je naglasio da su zdravstveni radnici, pacijenti i rukovodstvo ogorčeni zbog ovog gnusnog napada na UKC i da se ovome nisu nadali.

Povezana vijest:

Oglasio se UKC RS nakon dojava o postavljenom eksplozivu

UKC RS dobio prijetnje bombom

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije