Hronika

Dječak na kojeg je pala konstrukcija gola stabilno

Dječak na kojeg je pala konstrukcija gola stabilno
Foto: Pixbay/Alfred_Ward | Dječak na kojeg je pala konstrukcija gola stabilno

VOGOŠĆA - Sedmogodišnji dječak koji je teško povrijeđen u utorak kod Osnovne škole "Zajko Delić" u Vogošći, kada je na njega pala konstrukcija gola, u stabilnom je stanju, potvrdila je za "Nezavisne" Anisa Sivac, direktorica ove škole.

Kako kaže, ona je u srijedu ujutru razgovarala s ocem dječaka, koji joj je rekao da je mališan stabilno.

"U momentu kad se to desilo, kako mi je ispričao otac dječaka, braću i sestre, njih četvoro, roditelji su doveli u stomatološku ordinaciju koja se nalazi u neposrednoj blizini škole, a otac je bio s djecom ispred ordinacije, dok je majka bila unutra. Dijete je zajedno s ocem bilo na igralištu koje pripada lokalnoj zajednici, gdje se sve to i desilo. Nije mi objasnio šta se tačno dogodilo, ali znam da se taj gol prevrnuo i udario dijete u glavu", rekla je Sivac.

Prema njenim riječima, ova metalna konstrucija gola je, koliko ona zna, bila pričvršćena.     

"Ovo igralište pripada lokalnoj zajednici, ali je u neposrednoj blizini škole pa smo obavještavali nadležne, ali su i zaposleni u školi provjeravali šta se dešava na njemu. Tu dolaze i srednjoškolci, djeca višeg uzrasta, stalno se tu pravi skandal, tako da je nemoguće sve ispratiti", dodala je Sivac.

Kako su ranije prenijeli mediji, dječak je na ovom igralištu dobio fakturu lobanje, krvarenje srednjeg uva i u teškom stanju je hospitalizovan u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu.

Podsjećamo, ovo nije prvi put da se dešavaju ovakve nezgode tokom kojih su na djecu pale konstrukcije gola, a prošle godine je velika tragedija zadesila Turbe, kod Travnika, kada je u školi nastradao dvanaestogodišnji dječak nakon što je na njega pao gol.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije