Hronika

Dječak preminuo dok se igrao na trampolini

Dječak preminuo dok se igrao na trampolini
Foto: Ilustracija | Dječak preminuo dok se igrao na trampolini

LUKAVAC - Nesvakidašnja tragedija potresla je Lukavac nakon što je u srijedu dvanaestogodišnjem dječaku pozlilo prilikom igre na trampolini u dvorištu obdaništa, a medicinski radnici koji su brzo reagovali nisu mogli pomoći dječaku, koji je preminuo.

Kako je "Nezavisnim" potvrđeno u MUP-u Tuzlanskog kantona, Policijska stanica Lukavac oko 18 časova zaprimila je prijavu od Službe hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Lukavac da je u njihovu ustanovu dovezeno beživotno tijelo dječaka.

U pitanju je A.Ć., a njegovi prijatelji su danas putem društvenih mreža izražavali veliku tugu i nevjericu da je taj inače jako veseo drugar prestao da diše.

"Policija je izašla na lice mjesta, potvrdila navode prijave i o svemu obavijestila kantonalnog tužioca, izvršila je uviđajne radnje i nakon utvrđenih okolnosti tužilac je donio odluku da neće biti rađena obdukcija s obzirom na to da je utvrđeno da nema elemenata krivičnog djela. Tijelo dječaka predato je porodici", rečeno je iz MUP-a.

Kako su napomenuli, prilikom pregleda u Domu zdravlja Lukavac ljekari su pregledom ustanovili da nije bilo vidljivih povreda.

Kako su prenijeli pojedini federalni mediji, najvjerovatnije je infarkt uzrok smrti.

Fahir Baraković, kardiolog iz Tuzle, rekao je da nije upućen u nemili slučaj koji se desio u Lukavcu, ali je napomenuo da je infarkt kod djece najčešće uzrokovan urođenim anomalijama i ne dešava se često u ranim periodima.

Stevan Bajić, najpoznatiji dječji kardiolog u RS, rekao je da se infarkti danas sve češće javljaju u uzrastu 16-17 godina, međutim rijetko, a oni se mogu javiti i ranije.

Kako je naveo, uzroci infarkta kod djece razlikuju se od onih koji se javljaju kod odraslih osoba.

"Kod djece uzroci infarkta nisu kao kod odraslih, a kod njih su to najčešće bolesti u vezi s urođenim promjenama koronarnih arterija, žila srca", rekao je doktor Bajić.

Naveo je da to mogu biti i urođene promjene koje nisu bile prepoznate ili kardiomiopatske bolesti, odnosno bolesti srčanog mišića.

"Što se tiče ranijih uzrasta dešavaju se infarkti i kod mlađe djece usljed zadebljanja srčanog mišića ili urođene promjene koronarnih krvnih sudova", rekao je Bajić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije