Hronika

Djevojci u kafiću pred policijom polomio vilicu, osuđen na osam mjeseci

Djevojci u kafiću pred policijom polomio vilicu, osuđen na osam mjeseci
Foto: Velibor Tripić | Djevojci u kafiću pred policijom polomio vilicu, osuđen na osam mjeseci

BANJALUKA - Žarko R. (25) iz Gacka, koji je tada imao prebivalište u Banjaluci, osuđen je na osam mjeseci zatvora jer je 2019. godine u banjalučkom kafiću pretukao bivšu djevojku T.G. kojoj je pred policijom polomio vilicu.

Naime, Okružni sud u Banjaluci preinačio je presudu Osnovnog suda Banjaluka koji je optuženom bio izrekao novčanu kaznu od 4.500 zbog krivičnog djela teška tjelesna povreda.

Djelimično je uvažena žalba Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, preinačena presuda u odluci o kazni i optuženi je umjesto novčane osuđen na zatvorsku kaznu.

Prema presudi, sve se desilo 4. juna 2019. godine oko 23 časa nakon verbalnog sukoba optuženog sa bivšom djevojkom koju je snažno uhvatio za ruku.

Kada je pokušala da istrgne ruku, on ju je ošamario tri puta, a potom je oborio na pod i nastavio šamarati i vući za kosu.

"Oštećena u jednom trenutku uspjela ustati s poda i pobjeći u toalet odakle je pozvala policiju, te nakon toga krenula prema izlazu iz objekta", navodi se u presudi.

Djevojci je prijetio da će je ubiti, a kada mu je odgovorila da ga se ne boji, uzeo je staklenu čašu i pogodio u lice.

"Po dolasku patrole policije nastavio je upućivati prijetnje da će je baciti u Vrbas i otkinuti joj glavu. Tom prilikom joj je u prisustvu policajaca D. J. i M. S. zadao još jedan udarac rukom u predjelu glave. Oštećenoj je nanio tešku tjelesnu povredu u vidu višestrukog preloma tijela donje vilice sa desne strane i nagnječno-razderne rane na bradi sa desne strane", navodi se u presudi.

Inače, optuženi je na glavnom pretresu pred Osnovnim sudom priznao krivicu za krivično djelo koje mu se stavlja na teret. Takođe je saslušana i oštećena T.G. koja je ista opisala kako ju je optuženi udarao u predjelu predjelu glave i lica, nakon čega su došli policijski službenici, kada optuženi ponovo udario pred policijskim službenicima.

Cijeneći priznanje optuženog i sve dokaze koji stoje protiv njega, a koji su priloženi od strane Okružnog javnog tužilaštva, Okružni sud je utvrdio da je optuženi počinio krivično djelo teška tjelesna povreda, na način kako je to opisano u izreci ove presude, zašto ga je sud i oglasio krivim i izekao mu tada novčanu presudu.

Punomoćnik T.G. tada je u završnoj riječi izjavio je da oštećena traži strožije kažnjavanje optuženog, jer još uvijek osjeća strah od istog i trpi posljedice, te smatra da optužen priznanjem želi da dovede do ublažavanja kazne.

Njegov branilac tada je rekao da je optuženi kontaktirao majku T.G., te da se iskreno pokajao za ono što je učinio.

Sud je utvrdio da je u vrijeme izvršenja krivičnog djela optuženi bio uračunljiv i nisu postojale okolnosti koje bi dovele u sumnju ovakav zaključak. Takođe i da je optuženi krivično djelo počinio sa direktnim umišljajem i da je u vrijeme izvršenja krivičnog djela bio svjesan svih zakonskih obilježja ovog krivičnog djela i htio njegovo izvršenje, jer je pored svjesti, kod njega bila vidljiva i volja za izvršenje ovog krivičnog djela, što na kraju proizilazi i iz njegovog priznanja krivičnog djela.

Prema ranijim informacijama u medijima optuženi je tada studirao kriminalistiku u Banjaluci, a djevojku je navodno tukao naočigled gostiju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije