Hronika

10-godišnja djevojčica nije preminula u Sarajevu, već u zeničkoj bolnici

10-godišnja djevojčica nije preminula u Sarajevu, već u zeničkoj bolnici
Foto: N.N. | 10-godišnja djevojčica nije preminula u Sarajevu, već u zeničkoj bolnici

Desetogodišnja štićenica Javne ustanove “Dom porodice” u Zenici preminula je u nedjelju(16.1.) Kantonalnoj bolnici u Zenici, usljed oboljenja od meningitisa. (Prvobitna informacija koju je portal Nezavisnih prenio sa Avaza, sadržala je netačnu informaciju da je djevojčica preminula na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu).

Djevojčica se žalila najprije na bol zuba i glave, nije imala temperaturu iznad 38 stepeni, a medicinsko osoblje ustanove uključilo joj je neophodnu terapiju te su joj pružili adekvatnu njegu. Rađena joj je analiza krvi, koja je bila uredna, a za to vrijeme djevojčica se igrala.

U zvaničnom otpusnom pismu bolnice se navodi kako je ustanovljeno da je djevojčica liječena od nadležnog osoblja ustanove.

Međutim, stanje se iskomplikovalo u noći sa subote na nedjelju, kada se, uz pratnju medicinske sestre i vaspitača, javila u Hitnu službu KB Zenica odakle je upućena za bolnicu.

Ljekarskim pretragama utvrđeno je kako se radi o meningitisu, koji je zahvatio područje oka i glave zbog čega nesretnoj djevojčici nije bilo spasa, piše Avaz.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije