Hronika

Djevojčica iz Čitluka preminula od ospica i upale pluća

Djevojčica iz Čitluka preminula od ospica i upale pluća
Foto: Ilustracija | Djevojčica iz Čitluka preminula od ospica i upale pluća

Djevojčici (9) iz Čitluka stanje se pogoršalo u kolima Hitne između Splita i Zadra. Skrenuli su u Zadar i pokušali je spasiti u bolnici, ali bilo je kasno. Navodno je imala komplikacije nakon vodenih ospica i upale pluća.

Tamo ih je, kažu upućeni, čekao spreman ljekarski tim. Poznanici porodice kažu da su njeni roditelji putovali u vozilu iza njih. Odjednom na autoputu, negdje između Splita i Zadra, djevojčici se stanje naglo pogoršalo. Ekipa Hitne pomoći skrenula je prema Zadru kako bi stigli u najbližu bolnicu.

Uprkos silnom trudu zadarskih ljekara, koji su učinili sve kako bi joj spasili život, djevojčica je oko 19 sati preminula. Prema prvim informacijama, riječ je o komplikacijama koje su izazvale vodene ospice.

Nezvanično, djevojčica je na autoputu između Splita i Zadra pala u arest - prestali su joj raditi pluća i srce. Hitna je navodno izgubila i puno vremena tražeći put do zadarske bolnice.

"Vodene ospice, upala pluća i gnojna sepsa bili su uzrok smrti", kazali su poznanici ove porodice, dodajući i kako je u mostarskoj bolnici sve odrađeno kako treba.

Znam i sigurna sam da će nas čuvati i paziti odozgo. Nebo je dobilo najljepši osmijeh. Volim te. Moj Anđeo je izgubio svoju životnu borbu, napisala je učiteljica u oproštaju od Marije R. (9) iz BiH, koja je nakon velike borbe s vremenom umrla u bolnici u Zadru.

Iz zadarske bolnice potvrdili su da su tokom nedjelje primili djevojčicu u pratnji ljekarske ekipe iz SKB-a Mostar zbog pogoršanja zdravstvenog stanja.

(24.sata.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije