Hronika

Djevojke iz Srbije predate Uredu za strance, vlasnik striptiz kluba pušten

Djevojke iz Srbije predate Uredu za strance, vlasnik striptiz kluba pušten
Foto: N.N. | Djevojke iz Srbije predate Uredu za strance, vlasnik strptiz kluba pušten

BANJALUKA - Lari Živković, vlasnik striptiz kluba "Caribic Dance" uhapšen u akciji "Dolar", kao i dvije djevojke iz Banjaluke koje su uhapšene zbog sumnje da su se bavile prostitucijom pušteni su da se brane sa slobode, dok su četiri djevojke iz Srbije predata Terenskom uredu za strance u BiH, potvrđeno je "Nezavisnim".

Četiri uhapšena državljanina iz Slovenije takođe su predata Terenskom uredu za strance u BiH. 

“Nezavisne” saznajemo da će svim djevojkama navjerovatnije biti izdat nalog o protjerivanju kao i protiv dva Slovenca.

Živkovića, kako saznajemo policija tereti za navođenje na prostituciju i nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije jer je klub radio poslije 23 časa.

Njegov  advokat Marko Mikeš kazao je da je puštanje na slobodu njegovog klijenta bilo za očekivati jer nema dokaza protiv njegovog klijenta da je počinio djela za koja ga terete.

Nezvanično saznajemo da su tri od šest djevojaka uhapšene u akciji priznale da su se bavile prostitucijom, dok ostale to negiraju.

Kako saznajemo krivicu su u policiji priznale Zvezdana Danić, i  Nina Kosanović  iz Srbije i Adna Muhader iz Banjaluke. Nina Šajić iz Banjaluke te Marta Veljković,  Ana Stakić iz Srbije tvrde da se nisu bavile prostitucijom.

Akcija "Dolar" izvedena je  je u petak naveče i u njoj je bilo uhapšeno ukupno 11 osoba,  a akcija je izvedena u cilju otkrivanje prostitucije i neovlaštene proizvodnje i prometa opojnih droga.

 Od četiri državljanina Slovenije koja su zetečena i uhapšena u klubu ""Caribic Dance" trojica su bila pozitivna na kokain. Oni su privedeni i ispitani u policiji. Prema riječima našeg izvora droga je pronađena kod državljanin Slovenije Bernarda Ćosića, a privedeni su i njegovi sunarodnici  Alen Duranović, koji je izdržavao kaznu zatvora od tri godine za drogu, Mirhad Ferhativić, državljanin Slovenije i BiH (Cazin) za kojim je bila potjernica interpola pa  obustavljena, a on je  izdržao kaznu zatvora od šest godina zbog krađe vozila. Priveden je i državljanin Slovenije Miroslav Savanović koji je hapšen u Italiji za drogu. Saznajemo da će protiv Ćosića zbog posjedovanja droge, a protiv Savanovića zbog napada na ovlašteno službeno lice.

U Policijskoj  upravi Banjaluka  ističu da će protiv jedne osobe uhapšene u akciji "Dolar", biti podnesen izvještaj nadležnom tužilaštvu, dok ih je pet prekršajno sankcionisano.

"Protiv L.Ž. biće podnešen izvještaj Okružnom javnom tuživaštvu Banjaluka  zbog osnova sumnje da je počinio krovična djela navođenje na prostituciju i nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije. Četiri državljanina  Srbije i četiri državljanina Slovenije su predati Terenskom centru za strance Banjaluka, radi preduzimanja mjera i radnji iz njihove nadležnost", rekli su u PU Banjaluka.

Dodali su da su A. M., N. K. i Z. D. su prekršajno sanikcionisane zbog počinjenog prekršaja prostitucija.

"Takođe lice B. Ć. je sankcionisano zbog prekršaja iz Zakona o proizvodnji i prometu opojnih droga i M. S. zbog ometanje državnih organa, privrednih društava i drugih pravnih lica u vršenju javnih funkcija. U saradnji sa nadležnim tužiocem biće odlučeno koje mjere će ići protiv ostalih lica", rekli su u PU Banjaluka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije