Hronika

Đorđe Ždrale: Nemam veze s tim ubistvima

Đorđe Ždrale: Nemam veze s tim ubistvima
Đorđe Ždrale: Nemam veze s tim ubistvima

SARAJEVO Đorđe Ždrale (31), iz Istočnog Sarajeva, juče je u telefonskom razgovoru za "Nezavisne" negirao svaku umiješanost u ubistvo Mladena Ćehe i Marijane Kovačević 18. jula na regionalnom putu Jahorina Pale.

`Policija ne traga za mnom i ja sam u svojoj kući u Lukavici. Dan nakon ubistva dva policajca su me ispitivala u mojoj kući. Imao sam jak alibi, jer nemam nikakve veze s ovim dvostrukim ubistvom`, rekao je Ždrale. Istaknuo je da je bio prijatelj sa Ćehom, te da policija za svako ubistvo već sedam godina saslušava njega i njegove drugove.

`Bio sam nekoliko dana na moru s porodicom i čim sam vidio u novinama da me povezuju s dvostrukim ubistvom, nazvao sam komandira Policijske stanice Istočno Sarajevo Baneta Šehovca (Branimira Šehovca) i pitao ga da li me traže. On mi je rekao da me ne traže. Jutros sam vidio ponovo napise u novinama i ponovo sam ga zvao i odgovor je bio isti`, rekao je juče Ždrale.

Istaknuo je da je policija ta koja priča Ćehinoj porodici i prijateljima da je on ubio Ćehu. Ždralina teorija je da na taj način žele da ga neko likvidira, kako bi policija sva nerazriješena ubistva u proteklih sedam godina na području Istočnog Sarajeva svalila na njega.

`Juče je kod mene sjedio Slaviša Bilinac Bili, dobar Ćehin prijatelj, koji mi je kazao da mu je Zoran Mandić, načelnik CJB Istočno Sarajevo, kazao da smo ja i moji drugovi ubili Ćehu`, kaže Ždrale.

Naglašava da policija tri puta dnevno obilazi njegovu kuću.

`Imam pet tjelohranitelja i zbog priča policije da sam umiješan u dvostruko i druga ubistva strahujem za svoju sigurnost`, poručuje Ždrale.

Kaže da je potpuno siguran da je Darko Elez platio Strahinji Rašeti da ga ubije u oktobru prošle godine u blizini kafića `Sport` u Lukavici, te da ga je tada `bog spasio`.

Đorđe Ždrale odranije je poznat policiji. On i Boris Govedarica su zajedno s Miroslavom Škobom bili optuženi za ubistvo bračnog para Željka i Mikice Todorović, 2. jula 2004. godine, na raskrsnici u Palama, ali su poslije suđenja oslobođeni.

U aprilu prošle godine Ždrale je ranjen u naselju Vranješ u Istočnom Sarajevu, kada je na automobil u kojem je bio ispaljeno više metaka iz automatskog oružja. Za taj događaj osumnjičeni su Darko Elez, Anđelko Veljančić, koji su nakon toga pobjegli u Srbiju, te Slobodanka Tošić. Prema posljednjim informacijama, Elez i Veljančić još su u Srbiji.

`Bio bih najsrećniji da policija rasvijetli sva ubistva`

Ždrale kaže da je sve ove godine loše tretiran od policije, te da ga bez razloga optužuju za mnoga ubistva u Istočnom Sarajevu.

`Kao građanin Istočnog Sarajeva bio bih najsrećniji da budu rasvijetljena dvostruko i druga nerasvijetljena ubistva koja su se desila u proteklih sedam godina, jer želim da me više ne privode`, poručio je Ždrale. Dodao je da je do sada oko 20 puta išao na poligraf i druga ispitivanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije