Hronika

Đuzelu i Vrbljancu pet godina i pet mjeseci robije

Đuzelu i Vrbljancu pet godina i pet mjeseci robije
Foto: Ilustracija | Đuzelu i Vrbljancu pet godina i pet mjeseci robije

BANJALUKA - Banjalučanin Alen Đuzel (31) i Mirko Vrbljanac (30) iz Kneževa osuđeni su danas u Okružnom sudu u Banjaluci na ukupo pet godina i pet mjeseci zatvora pokušaj ubistva Nebojše Kojića (37).

Oni su podsjetimo, predhodno  sa banjalučkim Okružnim tužilaštvo zaključili sporazume o priznanju krivice te prihvatili da se Vrbljancu izreknu dvije godine i šest mjeseci, a Đuzelu dvije godine i 11 mjeseci zatvora kao i da Kojiću nadoknade troškove liječenja od 4.263 KM i plate troškove sudskog postupka.

Obojica su pred sudom izrazili i kajanje, a Vrbljanac je rekao je sa Kojićem kasnije popio i kafu, dok je Đuzel rekao da mu je nakon svega poslao poruku izvinjenja.

Terete se za brutalno premlaćivanje Kojića u januaru 2017. godine oko 1.35 časova u ulici Patrijarha Makarija Sokolovića kod džamije Ferhadije u Banjaluci.

Prema optužnici prvo su se posvađali s Kojićem i njegovim drugom Dejanom Stokućom u kafiću "Nebeska kafana", a zatim su ih napali kada su izašli na ulicu.

Vrbljanac je Kojića više puta udario pesnicom u glavu, oborio na asfalt te ga dok je ležao na asfaltu više puta šutnuo nogom u glavu, a Đuzel je za to vrijeme nasrnuo na Stokuću i udario ga više puta.

Zajedno su otjerali Stokuću, a dok je bježao, Kojić se pridigao sa asfalta, ali su ga šutirali nogama po glavi i onesvijestili,  te mu je Đuzel iz novčanika uzeo 30 KM.

Poslije toga su pobjegli i ostavili Kojića da leži u snijegu na minus 11 stepeni, ali su ga pronašli policajci koju su ga odvezli u bolnicu i tako mu spasili život.

Vrbljanac je 2011. godine osuđen za razbojništvo, a kaznu za to je već izdržao.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije