Hronika

Dobojlija optužen da je rukama i nogama nasmrt pretukao komšiju

Dobojlija optužen da je rukama i nogama nasmrt pretukao komšiju
Foto: Nicki Löschner/Pixabay | Dobojlija optužen da je rukama i nogama nasmrt pretukao komšiju

DOBOJ - Edin Agić (31), zvani Edo iz Doboja, optužen je za ubistvo komšije Jelisije Đukića (70), koji je ubijen u avgustu u stambenoj zgradi u dobojskoj Ulici Svetog Save.

Protiv njega je Okružno javno tužilaštvo u Doboju, nakon sprovedene istrage, podiglo optužnicu koju je potvrdio sudija za prethodno saslušanje Okružnog suda u Doboju.

Prema optužnici, Agića terete da je ubistvo počinio 14. avgusta, oko 16.30, na hodniku zgrade u Ulici Svetog Save sa kojeg se ulazi u nekoliko stanova. Tu je optuženi bio podstanar, dok je žrtva živjela u svom stanu.

"Nakon verbalne prepirke između optuženog Edina Agića i J.Đ., optuženi je, znajući da je J.Đ. starija osoba životne dobi od 70 godina, krhtog zdravlja, srednje koštane građe, slabije mišićne građe i slabije uhranjenosti, istom zadao rukama ili nogama ili i rukama i nogama, više udaraca u glavu i vrat te više udaraca jakog intenziteta u grudni koš", navodi se u optužnici.

Dodaje se da je optuženi bio svjestan da usljed zadavanja udaraca takvog intenziteta kod osobe starije dobi i narušenog zdravlja može nastupiti smrt.

Žrtva je zadobila niz tjelesnih povreda, nakon čega je nastupila nasilna smrt, neposredno usljed teškog poremećaja funkcije disanja.

Do toga je došlo zbog višestrukog preloma rebara i nagnječenja pluća (rastavljeni zglobovi prvog rebra i desne ključne kosti sa grudnom kosti, prelom šest rebara sa desne strane i dva rebra sa lijeve strane grudnog koša).

Kako su mediji ranije objavili, policija je s Agićem tada bila uhapsila i njegovu partnerku Biljanu J. (60).

Ubijeni Đukić bio je predsjednik kućnog savjeta zgrade, pa su, prema nezvaničnim informacijama, imali probleme uglavnom zbog bahatog i neodgovornog ponašanja, galame i glasne muzike.

I kobnog dana navodno ih je bio upozoravao zbog ponašanja pa je optuženi nasrnuo na njega.

Nakon potvrđivanja optužnice, sud je na prijedlog tužilaštva optuženom produžio pritvor.

On može trajati najduže dvije godine, uz sudsku kontrolu opravdanosti pritvora svaka dva mjeseca od dana donošenja posljednjeg rješenja o pritvoru.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije