Hronika

Dobojlija osumnjičen za zelenaštvo u Banjaluci dva puta osuđivan za ubistva

Dobojlija osumnjičen za zelenaštvo u Banjaluci dva puta osuđivan za ubistva
Foto: Pexels/Sora Shimazaki | Dobojlija osumnjičen za zelenaštvo u Banjaluci dva puta osuđivan za ubistva

DOBOJ - Mišo Petković (42) iz Doboja, koji je uhapšen i predložen mu je pritvor, zbog zelenaštva na nad radnicom jedne kladionice u Banjaluci, od koje je iznudio ključ kladionice, kao i podatke o šiframa pa otključao vrata deaktivirao alarm i uzeo oko 11.000 KM i cigarete, dvostruko je osuđivan zbog ubistva.

"Nezavisne" su ranije pisale da je Petković 2003. godine osuđen na deset godina zatvora jer je sjekirom ubio svog komšiju. Prethodno je 2002. godine pravosnažno osuđen i zbog razbojništva na tri godine i deset mjeseci zatvora.

Petković je pet i po godina proveo u Kazneno-popravnom zavodu u Zenici, te je zbog dobrog vladanja prebačen u KPZ Orašje. 

Više od mjesec dana tragali su za njim i bh. istražni organi jer se nije vratio sa slobodnog vikenda iz Kazneno-popravnog zavoda u Orašju, gdje se nalazio na odsluženju desetogodišnje kazne zatvora zbog ubistva počinjenog 2003. godine, a on je pobjegao u Srbiju gdje je počinio novi zločin.

Naime, Okružni sud u Novom Sadu osudio je Petkovića na 15 godina zatvora zbog ubistva Novosađanina Dragana Sremčića (48) koje se dogodilo 15. novembra 2008 godine.

Sremčić je ubijen na vrlo surov i monstruozan način, i zadobio je veći broj uboda nožem u srce i glavu, a motiv je bio koristoljublje. 

Petković je pokušao da sakrije tragove zločina. Prvo je zamotao žrtvu u bijeli čaršav, a zatim je pokušao da ga s trećeg sprata zgrade iznese napolje, ostavljajući krvavi trag u hodniku i na stepeništu.

Ubicu je, najvjerovatnije, prekinuo neko od komšija, pa je ostavio tijelo u prizemlju zgrade i pobjegao.

Inače, policija ga je uhapsila zbog sumnje da je pod prijetnjom oružja prema radnici jedne sportske kladionice u Banjaluci , iznudio ključ sportke kladionice, kao i podatke te ukrao novac i cigarete.

Izvršen je pretres stana i vozila koje koristi te su pronađeni i oduzeti predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku.

Istraga ukazuje na to da je iskoristio povjerenje oštećene R.V.B., radnice u jednoj kladionici i njenu materijalnu situaciju, te joj dao novac na zajam, a za sebe ugovorio nesrazmjernu imovinsku korist.

Osumnjičeni je potom uputio ozbiljne prijetnje maloljetnom djetetu od R,V.B, a njoj zaprijatio oružjem, uzeo joj ključ od kladionice i šifru sefa a potom iz sefa 7.808,80 KM, cigarete u vrijednosti od 1.657 KM  i novac od vaučera u iznosu 3.165 KM.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije