Hronika

Dobojlija uzvikivao "Allahu akbar", pucao na policajce pa uhapšen

Dobojlija uzvikivao "Allahu akbar", pucao na policajce pa uhapšen
Foto: Ilustracija | Dobojlija uzvikivao "Allahu akbar", pucao na policajce pa uhapšen

DOBOJ - Nihad Mujdžić (58) iz Doboja osumnjičen je da je pucao u vazduh i na policiju uzvikujući "Allahu akbar" i "tekbir", a uhapšen je dok je pokušavao napuniti pušku iz koje je bio ispucao sve metke.

Drama se desila u subotu kada se osumnjičeni prvo sukobio sa komšijama Samirom i Sulejmanom H.  koji su pozvali policiju, ali je osumnjičeni potom otišao sa puškom na lokalni put i tu oštetio fiat koji je  zaustavio, a kojim je upravljao S.H. iz Maglaja.

Nakon što mu je razbio staklo, vozač je pobjegao.

U međuvremenu je došla policija koja je Mujdžića zatekla na putu  sa puškom a ignorisao je njihova naređenja i počeo pucati  u vazduh.

Potom je ispalio hitac u pravcu policijskih službenika koje je  promašilo te pogodilo betonsku ogradu na kojoj su vidljiva oštećenja.

"Nakon što je lice inicijala N.M. počelo da puni pušku, taj trenutak su iskoristili policijski službenici i istog  savladali te lišili slobode", navode iz policije.

Dok ga je hapsila policija došle su i komšije, koje su ga bile prijavile za napad te palicom i nogama počeli su da ga doslovno otimaju od policije kako bi ga oni tukli, jer ih kako su tvrdili stalno terorisao, ali su i oni uhapšeni.

"N.M. iz Doboja sumnjiči se  da je izvršilo krivična djela sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje, nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija i oštećenje i oduzimanje tuđe stvari i lica inicijala S.H. i S.H.  oba iz Doboja, zbog osnova sumnje da su izvršila krivična djela sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje i tjelesna povreda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije