Hronika

Dodik razgovarao sa Dragičevićem, Davidov slučaj preuzima Kostrešević

Dodik razgovarao sa Dragičevićem, Davidov slučaj preuzima Kostrešević
Foto: N.N. | Siniša Kostrešević preuzima slučaj 'Dragičević'

BANJALUKA - Umjesto Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a RS, kojom rukovodi Darko Ilić, istragu u vezi sa smrću Davida Dragičevića (21) od juče vodi Uprava Kriminalističke policije, čiji je načelnik Siniša Kostrešević zadužen da formira ekipu inspektora s kojima će raditi na tom predmetu.

Sa Davidovim ocem Davorom danas je ponovo razgovarao Milorad Dodik, predsjednik RS, iz čijeg kabineta nam je potvrđeno da je postignut dogovor da ovaj predmet preuzme Kostrešević.

Iz Dodikovog kabineta saopšteno je da je predsjednik RS izrazio spremnost da, u skladu sa svojim ustavnim ovlaštenjima, pomogne porodici Dragičević.

"Jedan od zahtjeva Davora Dragičevića, a uvaženi su svi, bio je da se odredi novi operativni tim policije RS koji će voditi istragu o okolnostima kako je stradao njegov sin. Tokom razgovora konstatovano je da je nedopustiva politizacija ovog slučaja i da svi koji imaju skrivene namjere, a bave se ovim slučajem, stoje na putu rasvjetljavanju pune istine o tome kako je stradao David Dragičević", navode iz Dodikovog kabineta.

Davor Dragičević oglasio se na društvenim mrežama, gdje je napisao da su on i predsjednik RS razgovarali kao dva roditelja.

"I na istoj smo strani", naveo je Davor Dragičević, ispod čega je objavio naredbu MUP-a RS, u kojoj je navedeno da je predmet o smrti njegovog sina izuzet iz nadležnosti Uprave za organizovani i teški kriminalitet.

U naredbi piše da se time završava nadležnost Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a RS nad ovim slučajem te da prestaje njihovo uključivanje u dalji rad na ovom predmetu.

"Slučaj smrti Davida Dragičevića dodjeljuje se u nadležnost Upravi Kriminalističke policije, koja će u potpunosti preuzeti predmet i nastaviti rad na njemu, a po analizi dosadašnjih aktivnosti u istrazi, mogu pokrenuti proces ispočetka, ukoliko za tim postoji potreba", stoji u naredbi.

Dodaje se da je Kostrešević zadužen da ima svakodnevnu komunikaciju sa porodicom pokojnog Davida i da im predoči sve dokaze i detalje do kojih se do sada došlo, kao i eventualne nove činjenice koje mogu biti utvrđene u istrazi.

Ilić je, prisjetimo se, ranije izjavio da je utvrđeno da je David, čije je tijelo, nakon šest dana potrage, pronađeno u Vrbasu, vjerovatno u nedjelju, 18. marta, s mosta u naselju Lauš pao u nabujalu Crkvenu, koja ga je potom odnijela do rijeke Vrbas.

Međutim, Davidova porodica tvrdi da je mladić ubijen. Porodica Dragičević i građani svake večeri se, pod parolom "Pravda za Davida", okupljaju na Trgu Krajine u Banjaluci.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije