Hronika

Doktor Darko Golić oslobođen optužbi da je polno uznemiravao pacijenta

Doktor Darko Golić oslobođen optužbi da je polno uznemiravao pacijenta
Foto: Nezavisne novine/Arhiva | Doktor Darko Golić oslobođen optužbi da je polno uznemiravao pacijenta

BANJALUKA - Doktor Darko Golić pravosnažno je oslobođen optužbi da je 2020. godine polno uznemiravao pacijenta koji se liječio na UKC RS, potvrđeno je za "Nezavisne novine".

Kako nam je potvrđeno, protiv Golića nije bilo uslova za krivično gonjenje te je optužba protiv njega odbijena, odnosno Okružni sud u Banjaluci odbio je žalbu banjalučkog Okružnog javnog tužilaštva i u ovom slučaju potvrdio odbijajuću presudu.

Inače, Golić je tada bio načelnik Klinike za anesteziju i intenzivno liječenje u pomenutoj zdravstvenoj ustanovi i optužen za polno uznemiravanje pacijenta.

Kako smo ranije pisali riječ je o muškarcu M.Đ. koji je bio u komi na Klinici za anesteziju i intezivno lečenje.

Golić je uhapšen u januaru 2020. godine zbog sumnje da je bludničio nad pacijentom (36) koji je 40 dana bio u komi. Golića su teretili da je 19. januara 2020. godine od 19 do 22 sata, kao načelnik Klinike za anesteziologiju Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske u Banjaluci, kao ordinirajući doktor u cilju zadovoljavanja polnih strasti pacijenta M.Đ, ljubio u lice u čemu je zatečen od strane medicinskog osoblja – medicinskih sestara i tehničara Klinike.

Prema tadašnjim informacijama, sve su navodno primijetili zaposleni u ovoj zdravstvenoj ustanovi, te je uprava UKC RS odmah obavijestila policiju, nakon čega je Golić uhapšen. Optužen je za polno uznemiravanje, mada je istraga protiv njega vođena za obljubu nad nemoćnim licem. Golić se branio sa slobode, a 2021. godine se izjasnio da nije kriv.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije