Hronika

Osumnjičeni za ubistvo sarajevskih policajaca povezan i sa ubistvom Damira Ostojića

Osumnjičeni za ubistvo sarajevskih policajaca povezan i sa ubistvom Damira Ostojića
Foto: N.N. | Dopuna izvještaja u vezi sa ubistvom Damira Ostojića

BANJALUKA - Protiv Miloša Obradova sa Pala podnesena je dopuna izvještaja Republičkom javnom tužilaštvu zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio teško ubistvo na štetu Damira Ostojića, nadimak Šijan, i teško ubistvo u pokušaju na štetu Sandre Jošić iz Banjaluke.

Kako je saopšteno iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) RS, policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a RS podnijeli su Republičkom javnom tužilaštvu dopunu izvještaja protiv M.O.

"Za M.O. iz Pala postoji osnov sumnje da je izvršio krivično djelo teško ubistvo na štetu Damira Ostojića i teško ubistvo u pokušaju na štetu Sandre Jošić iz Banjaluke", saopšteno je iz MUP-a RS.

Obradova sumnjiče da je sa Stefanom Samardžijom i jednim nepoznatim licem 5. septembra prošle godine izvršio ova krivična djela, a istraga na ovom predmetu se nastavlja.

Obradov je inače u pritvoru u KPZ Zenica zbog sumnje da je sa Srećkom Trifkovićem učestvovao u ubistvu sarajevskih policajaca.

Samardžija, koji je osumnjičen za ubistvo Damira Ostojića, nalazi se u pritvoru u KPZ Banjaluka, a njega su početkom marta uhapsili pripadnici Uprave za organizovani i teški kriminal MUP-a RS na području Istočnog Sarajeva.

Podsjetimo, više od 10 čaura pronađeno je na mjestu ubistva Ostojića i ranjavanja njegove supruge Sandre Jošić, na koje je vatra otvorena iz zasjede dok su se rendž roverom vraćali kući.

Ubica je početkom septembra 2018 u Kozarskoj ulici, u banjalučkom naselju Kočićev vijenac, vjerovatno bio sakriven iza drveta, te je u momentu nailaska terenca sa supružnicima iskočio i u njih sasuo rafal. Detaljnim pregledom terena, kada se podvuče crta, zaključuje se da je napadač poslije krvavog pira pobjegao u obližnji šumarak, koji ovu ulicu dijeli od Ulice Bolanog Dojčina, a u grmlju je pronađen svjež ljudski trag.

Više sagovornika "Nezavisnih" potvrdilo je ranije da mnogo toga ukazuje da je riječ o likvidaciji s potpisom mafije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije