Hronika

Dragan Šućur optužen za seriju krađa, krio arsenal oružja

Dragan Šućur optužen za seriju krađa, krio arsenal oružja
Foto: Ilustracija | Dragan Šućur optužen za seriju krađa, krio arsenal oružja

DOBOJ - Osnovni sud u Doboju potvrdio je optužnicu protiv Dragana Šućura (53) iz Stanara, a koja ga tereti za više krađa, kao i da je držao arsenal oružja.

U optužnici Okružnog javnog tužilaštva u Doboju navodi se da je on 8. juna na području Stanara, u kući koju koristi za stanovanje i pomoćnim objekatima, imao oružje čije držanje građanima nije dozvoljeno.

"Neovlašteno je držao automatsku pušku marke 'Crvena zastava' sa praznim okvirom, desetine puščanih metaka, te ručnu bombu M75 sa pripadajućom ambalažnom kutijom", navodi se u optužnici, a potvrđeno je "Nezavisnim novinama".

Kako se dodaje, prema optužnici, držao je i tri vojna noža sa futrolama, kao i vojni nož za automatsku pušku.

Držao je, dodaje se, još više od 150 raznih metaka, štapin sa kutijom od ručne bombe, više upaljača za nepoznate eksplozivne naprave, tri kumulativna tromblona, više ručnih zelenih bombi itd.

Optužnica ga tereti i da je u noći između 29. i 30. marta, zajedno sa G.D. iz Stanara, došao do kuće vlasništvo B.V., nasilno ušao u nju, te ukrao tempomat za pranje auta, veliku brusilicu, ubodnu pilu, te bušilicu i peć na drva sa emajliranom šerpom od 10 litara.

Terete ga i da je od 30. maja do 1. juna u Stanarima došao do jedne firme, te iz rezervoara bagera ukrao oko 150 litara pogonskog goriva, vrijednosti oko 225 KM.

U optužnici se navodi i da je od 23. maja do 3. juna na području Stanara došao do kuće vlasništvo P.I., upao unutra i ukrao ručni trimer, kružnu pilu, kompresor vazduha, veća kliješta za uređivanje voća, motornu pilu, libelu tzv. vaser vagu, ručnu pilu itd.

Kako se navodi, on je u noći između 3. i 4. juna u Stanarima došao do dva rovokopača jednog preduzeća, te iz rezervaoara ukrao oko 100 litara dizel goriva vrijednosti oko 170 KM.

Ističe se i da je od 28. aprila do 5. maja takođe na području Stanara došao do pomoćnog objekta vlasništvo M.LJ., provalio unutra, te ukrao bušilicu i električni trimer za živu ogradu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije