Hronika

Dragičević pisao svim strankama u RS

Dragičević pisao svim strankama u RS
Foto: Screenshot | Dragičević pisao svim strankama u RS
N.N.

BANJALUKA - "Svim političkim partijama i relevantnim institucijama i faktorima ove države poslao sam dopis", rekao je Davor Dragičević, otac tragično nastradalog Banjalučanina Davida na 170. okupljanju grupe "Pravda za Davida" na Trgu Krajine u Banjaluci.

Dragičević je okupljenim građanima pročitao pismo koje je poslao političkim partijama.

"Ja, Davor Dragičević, otac mučenog i na najsvirepiji način ubijenog mladića, momka, djeteta od 21 godinu Davida Dragičevića, građanina grada Banjaluke, republike Srpske, Bosne i Hercegovine, moga sina i moje duše, ovom prilikom vam se obraćam sa sljedećim upitom:

Kao što i sami znate grupa 'Pravda za Davida' i ja se duže od 6 mjeseci borimo za samo jednu stvar - da saznamo istinu o organizovanom ubistvu mog sina. U skladu s tim želimo da se smrt mog sina sankcioniše u skladu sa Zakonom i da oni koji su odgovorni za ubistvo i zataškavanje ubistva budu dovedeni pred lice pravde. Svi mi koji razmišljamo svojom glavom i zdravom logikom, znamo i sigurni smo da su pojedinci iz zvaničnih institucija Republike Srpske počinili krivična djela učestvujući raznoraznim oblicima prikrivanja ubistva Davida Dragičevića. Stoga želimo garanciju da će nakon izbora, a davor Dragičević kaže da neće biti izbora ne budu li svi privedeni, korov institucija biti poslan na smetljište istorije i da ćemo svi mi, obični građani u našoj zemlji moći da nastavimo sa svakodnevnim životima", naveo je Davor Dragičević u pismu i dodao:

"To se može desiti samo, i samo ako dođemo do istine i pravde za mog Davida, za svu divnu djecu. Stoga, pitanje koje vam upućujemo glasi: 'Da li ste spremni da izađete na Trg Krajine, odnosno Trg Davida Dragičevića, stanete iza mene i grupe Pravda za Davida i ostanete tu sve dok ne saznamo istinu i pravdu u slučaju brutalnog Davidovog ubistva?'. I nama je potrebna podrška kako bismo ove stvari doveli do kraja".

Dragičević je u pismu dalje naveo da "to mogu učiniti samo zajedno, odnosno okupljanjem svih zdravih društvenih snaga i bezrezervnom borbom za istinu i pravdu".

"Grupa 'Pravda za Davida' će dva mjeseca nakon velikih julskih protesta javno izići sa saopštenjem ko je vjera, a ko je nevjera. U ovoj našoj zemlji pravda za Davida je pravda za svu našu zemlju", rekao je Dragičević i dodao da je pismo proslijeđeno svim strankama.

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Molimo vas da vaša iskustva i zapažanja prilikom korištenja aplikacije za komentarisanje podijelite sa nama.

Komentari: 5

PKM

Samo da je trecinu ovog vemena provodio pred Boskom sa sinom danas bi David bio ziv , sad pokusava da zamaskira svoju roditeljsku nemarnost sa ovim reality show a znamo zasto se ide u reality show -zbog novca, kako svaki show ima svoje gledaoce tako i ovaj ima svoje a reziseri su oni plavokosuljasi . Zao mi je svakog nastradalog gradjanina i svi nastradali u bilo kojim okolnostima zasluzuju da se njihovi slucajevi razjasne i pocinioci kazne. Zamislite da se u zapadnom svijetu okupljaju za svaki slucaj koji nije rijesen u prvih mjesec dana to bi bila paraliza sistema svugdje .Institucijama se mora dati vrijeme da rade svoj posao ,neki slucajevi se razjasne u par dana a naki godinama traju jer se nemogu sloziti kockice , Prije tri mjeseca je poceo govoriti kako zna ko je ubio Davida, jos nije imena objavio ,onaj ko zna ko je ubio njegovo dijete ide direktno u tuzilastvo sa kamerama i imenima i saopstava to, tako radi roditelj koji hoce da se pocinioci kazne a ne da koristi smrt svoga djeteta i takve bombasticne izjave svaka dva vika da bi okupljenima ulijo nadu da ostanu uz njega do kraja i do Oktombra kada ce ih pozvati da ustanu protiv vlasti jer slucaj nije rijesen a plavokosuljasi ce pojacavati medisku podrsku do izbora Rusenje sadasnje vlasti je cilj ovog reality showali imaju problem sa gledanscu jer ocekivalo se da ce vremenom biti 1000 ljudi tu pa da to iskoriste za pohod na rusenje vlasti ali izgleda da su gledaoci prepoznali losu reziju i dosadan show U interesu MUP RS je da se ovo razrijesi i siguran sam da ce se ovaj slucaj razrijesiti ne zato sto su plavokosuljsi na trgu nego zato sto ce ovi iz tuzilastva to odraditi , mislim da imaju osobe u vidu ko bi moga to uraditi ali nenaju konkretan dokaz da ih mogu izvesti na sud ,neko ce napraviti gresku od pocinilaca to se ceka

Samo posteno

Gospodine Dragicevicu , kako da trazis pravdu od nepravednih ljudi. Neki od nas cekaju pravdu 20 godina za ratne zlocine naprimjer ali nista od toga jos. Biti castan i posten danas je rijetkost i luksuz.U svakom slucaju svaka tebi cast.

savez protiv promaja i sarajevski pašaluk

šta ćete raditi kad izbora neće biti , šta su ti rekli iz opozicije i iz ambasade kako ćete to izvesti ???

Više komentara Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije