Hronika

Pratite nas na Google news

Dragičević podnio krivičnu prijavu SIPA: Prijavio 13 osoba

Dragičević podnio krivičnu prijavu SIPA: Prijavio 13 osoba
Foto: N.N. | Dragičević podnio krivičnu prijavu SIPA: Prijavio 13 osoba
Dragan Sladojević

BANJALUKA - Davor Dragičević, otac ubijenog Banjalučanina Davida Dragičevića (21), prijavio je Državnoj agenciji za istrage i zaštitu (SIPA) 13 osoba, uključujući i rukovodioce MUP-a RS.

Navodi se da su prijavljeni zbog udruživanja radi vršenja krivičnih djela, prikrivanja ubistva i ubica, ometanja dokazivanja i slično.

Krivična prijava, uz ostale, podnesena je i protiv Dragana Lukača, ministra unutrašnjih poslova RS, Darka Ćuluma, direktora Policije RS, Darka Ilića, načelnika Uprave za organizovani i teških kriminalitet, te Željka Karana, direktora Zavoda za sudsku medicinu RS.

"Ilić, Lukač i Karan su svjesno obmanjivali javnost i davali lažne izjave, kriminalizovali žrtvu, a sve u namjeri prikrivanja ubistva", navodi se u Davorovoj krivičnoj prijavi.

Ožalošćeni otac predlaže pokretanje krivičnog postupka protiv prijavljenih, a u izjavi za "Nezavisne" potvrdio je da je SIPA prihvatila njegovu prijavu.

Dragičević nam je danas  potvrdio i da vrhunski evropski stručnjaci stižu u ponedjeljak u Banjaluku te da od njih očekuje da slučaj ubistva njegovog sina rasvijetle i da se konačno zakon počne tumačiti kako treba.

"Riječ je o stručnjacima koji imaju svoje ime u svijetu i nepotkupljivi su", rekao je Dragičević.

Podsjetimo, "Nezavisne" su početkom ove sedmice prve objavile da će idućeg utorka ekspertski tim održati konferenciju za novinare, gdje će javnosti predočiti svoje planove u vezi s radom.

Nakon šest dana potrage, Davidovo tijelo pronađeno je 24. marta na ušću Crkvene u Vrbas.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije