Hronika

Dragičević podnio krivičnu prijavu SIPA: Prijavio 13 osoba

Dragičević podnio krivičnu prijavu SIPA: Prijavio 13 osoba
Foto: N.N. | Dragičević podnio krivičnu prijavu SIPA: Prijavio 13 osoba
Dragan Sladojević

BANJALUKA - Davor Dragičević, otac ubijenog Banjalučanina Davida Dragičevića (21), prijavio je Državnoj agenciji za istrage i zaštitu (SIPA) 13 osoba, uključujući i rukovodioce MUP-a RS.

Navodi se da su prijavljeni zbog udruživanja radi vršenja krivičnih djela, prikrivanja ubistva i ubica, ometanja dokazivanja i slično.

Krivična prijava, uz ostale, podnesena je i protiv Dragana Lukača, ministra unutrašnjih poslova RS, Darka Ćuluma, direktora Policije RS, Darka Ilića, načelnika Uprave za organizovani i teških kriminalitet, te Željka Karana, direktora Zavoda za sudsku medicinu RS.

"Ilić, Lukač i Karan su svjesno obmanjivali javnost i davali lažne izjave, kriminalizovali žrtvu, a sve u namjeri prikrivanja ubistva", navodi se u Davorovoj krivičnoj prijavi.

Ožalošćeni otac predlaže pokretanje krivičnog postupka protiv prijavljenih, a u izjavi za "Nezavisne" potvrdio je da je SIPA prihvatila njegovu prijavu.

Dragičević nam je danas  potvrdio i da vrhunski evropski stručnjaci stižu u ponedjeljak u Banjaluku te da od njih očekuje da slučaj ubistva njegovog sina rasvijetle i da se konačno zakon počne tumačiti kako treba.

"Riječ je o stručnjacima koji imaju svoje ime u svijetu i nepotkupljivi su", rekao je Dragičević.

Podsjetimo, "Nezavisne" su početkom ove sedmice prve objavile da će idućeg utorka ekspertski tim održati konferenciju za novinare, gdje će javnosti predočiti svoje planove u vezi s radom.

Nakon šest dana potrage, Davidovo tijelo pronađeno je 24. marta na ušću Crkvene u Vrbas.

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Molimo vas da vaša iskustva i zapažanja prilikom korištenja aplikacije za komentarisanje podijelite sa nama.

Komentari: 3

Deki

Ako je pesnica u zrak problem, razmišljam koji drugi organ da se podigne u znak protesta za nerad kako to mil-cer reče: pravnih institucija. Taj organ bi samo muška populacija mogla da podiže. Čitam komentare i vidim spominje se NATO i učešće u VRS. Pa zar je našem narodu tako kretko pamćenje da ne može da se sjeti ko se čim u ratu bavio i ko je uz pomoć NATO-a šta napravio, a ko je bio borac kojeg su na VMA spašavali i na kraju mu ubili sina.

mil-cer

MAKNITE TOG COVJEKA SA ULICE..

mil-cer

Ovaj covjek je totalno izgubio pamet..maknite ga sa ulice...sve više i više se vidi da ga iskoristavaju strani plaćenici kojima je namjera da sruše RS. On nudi milion maraka za slučaj njegovog siba. Odakle njemu pate .odakle pate za sve te proteže majice Web stranicu i sve ostalo. PESNICA U VIS JE ZNAK SOROSEVIM SLEDBENIKA PO ČITAVOM ZAPADU. I SVI ONI U SVAKOJ ZAPADNOJ DRŽAVI SE BORE PROTIV POLICIJE I VLASTI U SVAKOJ ZEMLJI. SVAGDJD JE SCENARIO DOBRO VIĐEN I RAZRAĐEN ..NAPAD NA POLICIJU I PRAVNE INSTITUCIJE..

Više komentara Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije