Hronika

Policijska potjera nakon što je ukrao tojotu sa 5.000 dolara

Policijska potjera nakon što je ukrao tojotu sa 5.000 dolara
Foto: Facebook | Drama u Bihaću: Policajci prepriječili put osumnjičenom za krađu auta

BIHAĆ - Dvoje policijskih službenika iz Bihaća lakše su povrijeđeni prilikom filmske potjere za lopovom koji je ispred kuće u tom gradu ukrao tojotu u kojoj je bila veća količina novca, dok je teže povrijeđen i osumnjičeni mladić P.A. (22) iz Zenice, potvrđeno je "Nezavisnim novinama".

Kako saznajemo sve se odigralo u četvrtak u jutarnjim satima kada je građanin prijavio policiji da mu je ispred kuće ukradena tojota u kojoj se nalazilo oko 5.000 američkih dolara. U pitanju je vozilo koje je imalo hrvatske registarske oznake.

Kako je potvrđeno "Nezavisnm novinama" iz Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona odmah su reagovali kada su dobili prijavu i policija je izašla na mjesto događaja i konstatovala da je riječ o krivičnom djelu teška krađa.

Isti dan, kako nam je rečeno u policiji, u Bihaću je jedan građanin prijavio da je ukradeno vozilo uočeno na putnom pravcu iz Cazina prema Bihaću, u blizini mjesta Brekovica.

Tada je reagovala najbliža policijska patrola u kojoj su bili policajac i policajka. Kada su vidjeli ukradeni automobil koji se kretao velikom brzinom davali su mu signalizaciju da stane, ali ih vozač nije poslušao. Potom je došlo do sudara policijskog auta i ukradene tojote kao i do slijetanja sa puta.

Na oba automobila je pričinjena velika materijalna šteta, a svi akteri ove potjere su povrijeđeni.

Nakon udesa su policijci hospitalizovani u kantonalnu bolnicu "Dr. Irfan Ljubijankić" gdje je konstatovano da se radi o lakšim povredama, da bi potom bili pušteni na kućno liječenje.

Kako je "Nezavisnim novinama" potvrđeno u ovoj nezgodi osumnjičeni Zeničanin P.A. teže je povrijeđen i upućen je na dalju hospitalizaciju na odjelu za neurohirurgiju. On je u bolnici zadržan, ali  pod prismotrom policije.

O svemu je obaviješteno kantonalno Tužilaštvo te će protiv osumnjičenog nakon kompletiranja predmeta biti dostavljen izvještaj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije