Hronika

Drama u Sarajevu: Bez provjere ušli na pistu Aerodroma

Drama u Sarajevu: Bez provjere ušli na pistu Aerodroma
Foto: Ilustracija | Drama u Sarajevu: Bez provjere ušli na pistu Aerodroma
N.N.

SARAJEVO - Na Međunarodnom aerodromu Sarajevo jutros se odvijala prava drama. Nepoznate osobe ušle su na pistu aerodroma, prije polijetanja aviona Austrian Airlinesa za Beč. Reagovala je Granična policija i uhapsila osobe koje su bez bezbjednosnih provjera ušle u prostor Aerodroma, saznaje N1.

Putnici na Međunarodnom aerodromu Sarajevo već su bili ukrcani u avion kada su primijećene nepoznate osobe koje su na pistu ušle bez bezbjednosnih provjera. Uslijedila je brza reakcija policije, a putnici Austrian Airlinesa na liniji Sarajevo-Beč su napustili avion te je uslijedio kontradiverzioni pregled.

Iz Međunarodnog aerodroma Sarajevo za N1 su potvrdili da je istraga u toku. Granična policija takođe navodi da je bilo određenih aktivnosti, ali da će tek naknadno izaći sa informacijama.

Kako saznaje N1, nakon skoro dva sata putnici su ukrcani u avion. Pilot je putnicima potvrdio da su određene osobe zaobišle bezbjednosne barijere te da zbog toga let kasni. Pilot je u obraćanju prije leta istakao  i to da su određeni putnici iz straha odlučili da ne idu letom Austrian Airlinesa za Beč.

Avion je trebao poletjeti u 7:35, a poletio je sa blizu dva sata zakašnjenja.

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Molimo vas da vaša iskustva i zapažanja prilikom korištenja aplikacije za komentarisanje podijelite sa nama.

Komentari: 1

beha, mala zemlja za veliku nuždu

Huso i Haso iz obezbijeđenja zauzeti na NN i klikaju na svaku objavljenu fotografiju našeg predsjednika g. Milorada Dodika a migranti ionaku taslače sve redom po mahali

Više komentara Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije