Hronika

Drljača priznao ubistvo Rolda: Ne znam zašto sam mu prerezao grlo

Drljača priznao ubistvo Rolda: Ne znam zašto sam mu prerezao grlo
Foto: Arhiva / Ilustracija | Drljača priznao ubistvo Rolda: Ne znam zašto sam mu prerezao grlo

BANJALUKA – Uzeo sam nož, učinio rukom rez te povukao dole po Roldovu grlu. Lagano sam to uradio. Kajem se zbog toga i još mi nije jasno što sam to uradio, ispričao je ovo u banjalučkom Okružnom sudu Rade Drljača (24), koji je priznao da je krajem prošle godine brutalno ubio Bruna Rolda (54) za kojeg je rekao da mu je "bio kao otac".

Prema njegovim riječima, prilikom zločina"nešto mu je puklo u glavi" kada je povukao nož po Roldovom vratu. Priznanje krivice prihvatilo je vijeće Okružnog suda, a izricanje presude zakazano je za petak.

Kako je optuženi rekao Rolda je smatrao kao oca sa kojim nije imao sukobe i taj dan bio je pijan ali ni samom mu nije jasno kako je to mogao uraditi.

Ispričao je da je u kući u kojoj se desio zločin živio sa Roldom, a kobne noći našao se sa Borisom Zorićem i Slobodanom Krnetićem te da su spavali  kada je došao Bruno Rold.

"Počeo je da galami i Krnetić ga je udario pesnicom i oborio. Ja sam mu udario par šamara, a onda  smo ga svi tukli rukama i nogama", priznao je Drljača.

Dodao je da su Zorić i Krnetić uzimali nož i govorili da će ubiti Rolda.

Prisjetio se kako je uzeo nož, učinio rez te povukao po Roldovu grlu dodajući da se ne sjeća svega jer je bio pjan.

Sanja Vukadinović Stojanović, vještak psihijatar, rekla je da je Drljača u vrijeme ubistva bio  smanjeno uračunljiv, te između ostalog navela da je više od 10 puta liječen na Klinici za psihijatriju.

Istakla je da je optuženi emocionalno nestabilna osoba, dijete razvedenih roditelja, odrastao je bez majke, a tokom života upotrebljavao je sve vrste droga i alkohola.

"Ne podnosi napetost i sklon je nasilnom ponašanju. Afekat gnjeva u vrijeme izvršenja krivičnog djela bio je pojačan tabletama i alkoholom", rekla je Vukadinović Stojanović dodajući da je bilo potrebno njegovo liječenje.

Ranko Drljača, otac optuženog, ispričao je da je njegov sin bolestan i da je ranije činio krivična djela.

Kako je rekao, molio je nadležne da ga liječe, pritvore ili sklone sa ulice jer će nekog ubiti, ali kako je ustvrdio niko ga nije slušao.

Aleksandar Jokić, branilac optuženog, zatražio je od suda da mu izrekne blažu kaznu i mjeru obaveznog psihijatrijskog liječenja od zavisnosti, dok je tužilac Dalibor Vrećo tražio strože kažnjavanje kao i Zlatko Rold, sin ubijenog Bruna koji nije zahtjevao nadoknadu štete.

Podsjećamo da se ovaj zločin desio 25. novembra prošle godine u napuštenoj kući u ulici Vase Glušca, a prema optužnici Zorić i Krnetić su ubistvo počinili kao saizvršioci.

Navodi se da su Drljača i Zorić dijelo počinili u stanju privremene duševne poremećenosti. Drljača se tereti i za paljevinu tijela i kuće zbog afekta gnjeva i alkoholisanosti, a Zorić zbog poremećaja ličnosti i zavisnosti od droge i alkohola. Postupak protiv Zorića i Krnetića je odvojen.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije