Hronika

Drogu krio u kutiji za sladoled

Drogu krio u kutiji za sladoled
Foto: N.N. | Drogu krio u kutiji za sladoled

MODRIČA - Danijel Prendaj iz Modriče osuđen je u Okružnom sudu u Doboju na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju godinu i dva mjeseca zbog šverca droge koju je prodavao po cijeni od 10 do 50 KM.

On je osuđen na osnovu sporazuma o priznanju krivice za krivična djela neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga i omogućavanje uživanja opojnih droga.

Prema presudi, on je tokom 2017. godine pa do 16. aprila 2018, u Modriči, u kući koju koristi, radi prodaje držao marihuanu i amfetamin spid koji su prilikom pretresa pronađeni u plastičnoj kutiji za ledo sladoled.

Pronađena je vrećica sa pet prozirnih PVC vrećica u kojima su bili upakovani paketići praha, a kasnije je utvrđeno da se radi o amfetaminu, te vrećica u kojoj je bio upakovan ugrudvan prah mase 4,4529 grama, a vještačenjem je utvrđeno prisustvo amfetamina, kao i vrećica sa 38 komada sjemenki mase 0,6410 grama, za koje je vještačenjem utvrđeno da odgovaraju sjemenkama biljke konoplje vrste Canabis sativa L.

Osim toga, pronađeno je 29 tableta ekstazija mase 8,8949 grama te nagorjeli opušci sa tragom praha za koji je vještačenjem utvrđeno prisustvo amfetamina.

Prema presudi spid je prodavao Dariju B., koji je krajem 2017. godine svaka tri do četiri dana isti kupovao i plaćao 50 KM po gramu, a tokom aprila 2018. godine prodao mu jedan gram amfetamina po cijeni od 50 KM.

Takođe se navodi da je Željku L. u martu i aprilu 2018. godine, u više navrata prodavao marihuanu i amfetamin spid po cijeni od 10 KM po gramu, te je marihuanu u navedenom periodu prodavao Saši I., Armandu Š. i drugim njemu poznatim osobama, a prodaju je vršio iza lokala "Azaro" u Modriči.

Navodi se da je nekoliko osoba u tom periodu od njega dobijalo marihuanu na uživanje na aerodromskoj pisti, na poljoprivrednom dobru u Modriči, kao i na starom mostu.

Sud ga je osudio za počinjeno djelo tako što je marihuanu smotao u džoint i davao naizmjenično poznanicima, a spid stavljao na ogledalo ili mobilni telefon i davao im uz pomoć smotane novčanice.

Od optuženog se presudom oduzima i uništava droga preostala nakon izvršenog vještačenja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije