Hronika

Drogu krio u kutiji žvaka

Drogu krio u kutiji žvaka
Foto: N.N. | Drogu krio u kutiji žvaka

TRAVNIK, GRADIŠKA - U plastičnoj kutijici orbit žvaka policija je na području Travnika pronašla drogu, što je samo jedna od nekoliko zapljena narkotika koje su zabilježene u više opština u BiH.

Krim-policija MUP-a Srednjobosanskog kantona je uspješnu akciju realizovala u noći između četvrtka i petka, kada je privedeno više lica, uključujući i one koji su došli da kupe drogu od dilera.

Kako je saopšteno, u akciji su učestvovali i policajci Jedinice za specijalističku podršku, te je spriječeno bjekstvo osumnjičenog za dilovanje, a u pitanju je pedesetogodišnji Travničanin M.M.

Policija je, pritom, spriječila i pokušaj osumnjičenog da uništi materiju za koju se sumnja da je spid.

Pretresen je stan koji koristi M.M., a pretraga prostorija je okončana pronalaskom niza dokaza. Droga je, kako se saznaje, nađena i u frižideru.

"Pronađena je veća količina spida, vaga za mjerenje droge, veća količina novca za koji se sumnja da potiče od prodaje droge, šest mobilnih telefona, kao i drugi predmeti za koje će se provjeravati da li potiču od kriminala", potvrđeno je "Nezavisnim" iz MUP-a SBK.

Pohvalili su se da uspjeh onog što su uradili pokazuje i podatak da su na licu mjesta zatečene još tri osobe, koje su u vrijeme akcije došle do kuće osumnjičenog  kako bi kupile drogu.

"Jedna od tih osoba osumnjičena je i za prodaju marihuane, a u njegovom vozilu pronađena su četiri paketića materije za koju se sumnja da je marihuana. Radi se o dvadesetsedmogodišnjem Travničaninu E.S.", rekli su iz MUP-a SBK.

Drogu su pronašli i pripadnici MUP-a TK, i to u akciji koju su izveli na području Kalesije, gdje su pretresli kuće koje koriste H.S. (43), Ć.M. (28), Ć.D. (24) i E.S. (33).

Uz sumnjivu materiju, upakovanu u pet pakovanja, oduzeli su policajci i 18 tableta koje asociraju na drogu, kao i digitalnu vagu, dva pištolja, potvrde o registraciji i vlasništvu vozila koje su najvjerovatnije krivotvorene, više mobilnih telefona i slično.

Drogu je, kako nam je potvrđeno, pronašla i policija u Gradišci, a zbog nje će nadležnom tužilaštvu prijaviti mještanina Selvera D. (26). Pretresli su policajci kuću i ostale objekte koje on koristi, te pronašli i oduzeli digitalnu vagu, te prozirnu vrećicu i plastičnu kutiju sa materijom koja asocira na marihuanu, bruto mase oko 40 grama.

Predati Tužilaštvu

Pet od deset osoba koje su uhapšene u policijskoj akciji "Gastarbajter", u sklopu koje je pronađena droga, predato je Tužilaštvu ZHK. 

Nakon te akcije koju su izveli pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) i MUP-a ZHK, Tužilaštvu su predati Tadija Ivanović, Željko Majstorović, Jozo Pap, Tomislav Primorac te Ivan Artuković.

Svima je na teret stavljeno da su kao organizovana kriminalna grupa preprodavali kokain, heroin i marihuanu.

U toj akciji, uz ostalo, pronađen je jedan paket s oko 100 grama praška koji asocira na kokain i oko 17 grama materije za koju se vjeruje da je kokain, te puška.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije