Hronika

Drogu pokušao sakriti u dimnjak kuće pa uhapšen

Drogu pokušao sakriti u dimnjak kuće pa uhapšen
Foto: N.N. | Drogu pokušao sakriti u dimnjak kuće pa uhapšen

​SANSKI MOST - Pripadnici Policijske stanice Sanski Most uhapsili su dva muškarca iz ove opštine, koji su osumnjičeni da su neovlašteno proizvodili i stavljali u promet drogu.

Policajci su, tokom rutinske kontrole vozila u saobraćaju, u naselju Husimovci zaustavili opel merivu kojim je upravljao 25-godišnji muškarac iz Bosanske Krupe, a sa njim su bili i  38-godišnjak i 32-godišnjak iz Sanskog Mosta.

Nakon što je policija zaustavila auto, 32-godišnjak je pobjegao i u obližnjem dvorištu, u otvor dimnjaka sa vanjske strane objekta, sakrio nekoliko vrećica u kojima se nalazila materija za koju se pretpostavlja da je heroin i spid, kao i 13 komada tableta heptanon.

Brzom reakcijom policajaca muškarac je pronađen, a vrećice sa pomenutom materijom su pronađene u otvoru dimnjaka.

Policajci su obavili i pregled vozila i u njemu je pronađena i oduzeta vaga za precizno mjerenje, kao i dva mobilna telefona.

Oba muškarca iz Sanskog Mosta su uhapšena, dok je 25-godišnjak iz Bosanske Krupe, koji je upravljao automobilom, usmeno pozvan u Policijsku stanicu Sanki Most radi dalje kriminalističke obrade i dokumentovanja navedenog krivičnog djela.   

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije