Hronika

Drugaricu spasila od pijanog napasnika

Drugaricu spasila od pijanog napasnika
Foto: Ilustracija | Drugaricu spasila od pijanog napasnika

FOČA - Dalibor Draško (33) uhapšen je zbog sumnje da je pod okriljem noći na šetalištu u blizini fočanske OŠ "Sveti Sava" seksualno uznemiravao dvadesetogodišnju studentkinju T.P., a koju je od napada uspjela spasiti drugarica M.K., sa kojom se kući vraćala iz grada.

Osumnjičeni je bio pijan, odnosno imao je 2,15 g/kg alkohola u krvi, što je utvrđeno nakon što je uhapšen u nedjelju oko 0.40 zbog napada koji se odigrao dva sata ranije.

"Studentkinju Medicinskog fakulteta je pokušao da napastvuje, a ona je uspjela da se odbrani. U tome joj je pomogla drugarica", navodi izvor upućen u detalje ovog napada.

Napadnuta djevojka je, kako nezvanično saznajemo, prepoznala Draška, koji je policiji odranije poznat po problematičnom ponašanju.

"On je i prije dva mjeseca pokušao napasti djevojke, takođe pod okriljem noći. Od tada policija pojačano nadzire grad. Čak je on prije nekoliko godina napao i svoju socijalnu radnicu. Posebno je problematičan kada se napije", pojašnjava naš izvor.

Osumnjičeni je, po nezvaničnim saznanjima, povremeni radnik lokalnog komunalnog preduzeća "Komunalac". Pušten je na slobodu.

Iz PU Foča je saopšteno da osumnjičenog terete za fizički napad i seksualno uznemiravanje djevojke.

"Nakon kompletiranja predmeta biće podnesen izvještaj za polno uznemiravanje", rekli su iz policije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije