Hronika

Drvar: U šumi ubijen sačmaricom

Drvar: U šumi ubijen sačmaricom
Drvar: U šumi ubijen sačmaricom

DRVAR - Policija u Drvaru pronašla je beživotno tijelo Perice Trninića u šumi kod mjesta Ataševac, a prema prvim rezultatima istrage, riječ je u ubistvu iz vatrenog oružja.

U MUP-u Livanjskog kantona je rečeno da je beživotno tijelo P.T. pronađeno u nedjelju oko osam časova i da su policiju u Drvaru o tome obavijestili mještani koji su opazili tijelo.

"Tijelo je prevezeno u mrtvačnicu Kantonalne bolnice u Livnu, a urađena je i obdukcija, koja je pokazala da je preminuo usljed rasprsnuća mozga, od povrede koja je nanesena vatrenim oružjem", rekao je Ivica Vrdoljak, portparol MUP-a Livanjskog kantona.

Inače, kako nezvanično saznajemo, obdukcija tijela je pokazala kako je na njega pucano iz lovačke sačmarice, od čijeg su metka tri zrna završila u njegovoj glavi, a jedan u vratu.

Izvor blizak istrazi nam je kazao kako je policija krenula u intenzivnu potragu za ubicom.

"Na licu mjesta nije pronađeno mnogo korisnih dokaza, a u šumu je otišao sam pa nije bilo očevidaca", kazao nam je on.

Kako saznajemo, mjesto gdje je pronađeno tijelo Trninića je slabo naseljeno, a tamo se uglavnom nalaze nomadi, koji čuvaju ovce.

Inače, Trninić je u petak poslijepodne oko 17 časova otišao prema šumi da siječe drva. Međutim, kada je krenulo da se smrkava i kada su vidjeli da se ne vraća, rodbina je pokrenula potragu za njim. U nedjelju nakon dvodnevne potrage je pronađen.

Kako smo saznali od njegovih komšija, bio je oženjen i u braku je stekao troje djece, a imao je stado ovaca i većinu vremana je provodio čuvajući ih i baveći se poljoprivredom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije